If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered mleslie951's Avatar
    My Boats:
    28' Apache Brave
    Join Date
    Jan 2002

    Engine won't start HELP

    I took my boat out yesterday for the first time this past Friday. Both engines started right up and ran fine up to operating temperature. I ran the engine for about 10-15 minutes. When I came back down to idle, one of the engines died. It will turn over, however, no SPARK. I let it sit for about 30-40 minutes, turned it over, started right up. Did the same thing all day. The engine is a 496 tall deck, carburated motor with an MSD ignition set-up. I replaced the coil yesterdday and no difference. When cold it fires right up. After it heats up it will die and have to wait till it cools. I know it is electrical as it will get no spark when it heats up. Could it be the coil wire? Distributor, MSD box??????

    Thanks in advance


  2. #2
    Registered Formula Outlaw's Avatar
    My Boats:
    was a 89" Formula 311-SR1
    Join Date
    May 2003
    In the Mountains

    Re: Engine won't start HELP

    I'm guessing the box.

    Don't know if I've ever seen a coil wire not work cause it was hot in the engine compartment. Just a guess though. Others on here much more qualified than me to answer the question.

    One way to check would be to swap the boxes over to the other motor then see if that motor has the same problem.

    Good luck....

Similar Threads

  1. engine wont start (mercruser 5.7L
    By Krzychu in forum General Q & A
    Replies: 19
    Last Post: 09-02-2008, 01:29 PM
  2. start motors on engine stands
    By boatman747 in forum General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2005, 08:11 AM
  3. Engine won't start after warm up
    By mleslie951 in forum General Q & A
    Replies: 7
    Last Post: 07-03-2005, 08:10 AM
  4. Engine start up on stand
    By fandango in forum General Q & A
    Replies: 16
    Last Post: 02-22-2003, 06:52 AM
  5. Engine start-up
    By raynman in forum General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 09-20-2002, 03:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Original Poster In Postbit provided by Original Poster In Postbit v1.0.0 (Free) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.