Like Tree0Likes

Anybody Running V10 Ilmor Viper Motors?

Reply
Old 06-24-2009, 06:45 AM
  #21
Registered
 
Join Date: Oct 2001
Location: Lake Norman, N.C.
My Boats: Velocity 41'
Posts: 721
And what a beautiful power plant it is. Thanks for all the Ilmors hard work, they now have the drive to go with it.
Next boat = new 725's with new drive package
Steet is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2009, 10:49 PM
  #22
Registered
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 863
Default

Thanks!! Alot of people have worked hard getting the Ilmor name out there in the boating community
ILMORdude is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2015, 10:56 AM
  #23
Registered
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ILMORdude View Post
Thanks!! Alot of people have worked hard getting the Ilmor name out there in the boating community

Hi Ilmordude,

2 week ago i bought an ilmor 625 from 2008 to swap in my Nordic 28 Heat. The pre owner had water in the engine when slowing down, his exhaust was to close to the water ( and engine to low in boat ) he says...

That guy got money from his insurance and changed to an other engine, dealer repaired the engine ( New cilinder, pistons, .... ) and i went for a testdrive.
Everything went well the first 5 hours ( low speeds ). After some hours driving i tried to speed up and went full throttle, then my engine broke, blue smoke coming out of 1 side of the engine and a noise, i slowed down and stopped.
Oil was coming out of my airfilter, i tried to start to check if engine is not blocked but did nothing...

Anyone had this same problem ? Engine was build new, i bought it from dealer but he didnt give any warranty because its a race engine.

Thanks
Tommy188 is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2015, 11:39 AM
  #24
SB
Registered
Trade Score: (1)
 
Join Date: Nov 2004
Location: On A Dirt Floor
Posts: 8,943
Default

Sounds like a piston (or two or .....) broke.

That sucks !

So, the 'dealer' 'repaired' the engine ? Or did they have it rebuilt at Ilmore ?
SB is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2015, 01:26 PM
  #25
Registered
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 863
Default

Quote:
Originally Posted by Tommy188 View Post
Hi Ilmordude,

2 week ago i bought an ilmor 625 from 2008 to swap in my Nordic 28 Heat. The pre owner had water in the engine when slowing down, his exhaust was to close to the water ( and engine to low in boat ) he says...

That guy got money from his insurance and changed to an other engine, dealer repaired the engine ( New cilinder, pistons, .... ) and i went for a testdrive.
Everything went well the first 5 hours ( low speeds ). After some hours driving i tried to speed up and went full throttle, then my engine broke, blue smoke coming out of 1 side of the engine and a noise, i slowed down and stopped.
Oil was coming out of my airfilter, i tried to start to check if engine is not blocked but did nothing...

Anyone had this same problem ? Engine was build new, i bought it from dealer but he didnt give any warranty because its a race engine.

Thanks
Shoot me an email [email protected]
ILMORdude is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bmergner
General Q & A
7
10-15-2008 08:15 PM
Quent
General Boating Discussion
10
08-02-2007 12:35 AM
DirtyMoney
General Boating Discussion
14
12-19-2004 11:56 PM
Titan
General Q & A
4
12-13-2004 12:01 PM
teamsutphen
General Boating Discussion
8
07-14-2003 11:20 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.