Like Tree0Likes

car stereo instal vs. boat

Reply
Old 02-26-2006, 04:59 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jacksonville FL
Posts: 1,807
Default car stereo instal vs. boat

I have a kenwood deck that when i took out of my truck a few yrs ago, it worked, i found the power and ground in the boat that comes from the stereo switch and they are gettin juice, (the cb works) but when i hook up the deck the deck doesnt work?? other than checking the deck fuse, am i forgetting anything else?
Boomer35 is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2006, 05:00 PM
  #2
Registered
 
GOODT's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: KENT ISLAND, MARYLAND
Posts: 2,675
Default Re: car stereo instal vs. boat

maybe the costant feed/ memory wire.... in most cases usually yellow or orange
GOODT is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2006, 05:02 PM
  #3
Charter Member # 55
Charter Member
 
Griff's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Omaha
My Boats: .......32............. ...............Active Thunder....
Posts: 15,752
Default Re: car stereo instal vs. boat

Make sure you have both power leads form the head unit hooked up to the power. Should be a yellow for constant power(clock & preset memories) and a red for the main power.
Griff is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2006, 05:29 PM
  #4
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jacksonville FL
Posts: 1,807
Default Re: car stereo instal vs. boat

yea, i had them both hooked up, the red is the ignition on my deck, is that the one??? the yellow has an inline box on it that i cant open, assuming its a fuse, any thoughts?
Boomer35 is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2006, 08:42 PM
  #5
The BAD Guy
Platinum Member
 
Tony Montana's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Jupiter, FL
Posts: 1,115
Default Re: car stereo instal vs. boat

Not claiming to be an expert by any means but try to hook it up direct to any 12 volt battery to see if it works. Make sure if it has a removable plug into radio that it is in all the way. Also that box that you can't open sounds like it may be a noise filter. If there is a fuse in line with the power lead you should obviously check that.
Tony Montana is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2006, 01:04 PM
  #6
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jacksonville FL
Posts: 1,807
Default Re: car stereo instal vs. boat

this might sound stupid, but cant i jsut take some wire, hook up my ground to my truck battery and to the deck, then hook up a live wire to the battery and run it to the 2 wires on the deck, i should be able to get some juice then right?
Boomer35 is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2006, 01:15 PM
  #7
Charter Member #232
Charter Member
 
Audiofn's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Carlisle, MA USA
My Boats: 1979 Formula 302, 99 Formula 353, 81 Donzi 18 2+3 with 454
Posts: 18,379
Default Re: car stereo instal vs. boat

If you have your two power leads hooked up (red and yellow), and your ground hooked up then you should be good to go. it it still does not work then start testing. First pull the plug off the back of the radio and make sure that power is getting through to the head unit. The sealed up box that you are talking about is I do not think a fuse it is probably a noise suppressor. If you have voltage at the plug on both the red and yellow then make sure there is no fuse at the back of the head unit. If that fuse is ok or does not exist then look for a reset button. Ussually behind the face plate or the front. It is a small little button that you use a paper clip to hit. Some head units did have two yellows but that was I think Clarion. If all that is tried and it still does not work then you are probably bettter off getting a new one.....

Jon
__________________
Put your best foot forward!
Audiofn is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2006, 03:24 PM
  #8
Registered
 
BY U BOY's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: HOUSTON ,TX
My Boats: 91 Scarab 21' Excel/1999 Proline 200 sport
Posts: 8,778
Default Re: car stereo instal vs. boat

Power And Accessery Wire Together Should Work. Also Check The Connections On Yhe Face Plate Clean With Terminal Cleaner. The Box That You Can Not Open May Be A 9v Dac
BY U BOY is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2006, 04:53 PM
  #9
Charter Member # 55
Charter Member
 
Griff's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Omaha
My Boats: .......32............. ...............Active Thunder....
Posts: 15,752
Default Re: car stereo instal vs. boat

I think the Kenwoods also have a reset button on the top part of the head unit.
Griff is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2006, 05:03 PM
  #10
never trade luck for skil
Gold Member
 
cfischer's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: San Diego, CA
Posts: 937
Default Re: car stereo instal vs. boat

Quote:
Originally Posted by Boomer35
I have a kenwood deck that when i took out of my truck a few yrs ago, it worked, i found the power and ground in the boat that comes from the stereo switch and they are gettin juice, (the cb works) but when i hook up the deck the deck doesnt work?? other than checking the deck fuse, am i forgetting anything else?
PM Naughty Kitty, he will be able to help you with any boat stereo questions.
cfischer is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
HyperBaja
General Boating Discussion
7
12-21-2003 01:07 AM
olysan
General Boating Discussion
7
04-15-2002 09:06 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.