Like Tree0Likes

Help 1996 7.4 mpi efi bogs off the line

Reply
Old 05-12-2009, 12:40 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 110
Default Help 1996 7.4 mpi efi bogs off the line

has all new cap rotor plugs wires and still bogs when i hit the throttle it bogs can anyone help me with this , thanks james
jimmie is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2009, 03:22 PM
  #2
Registered
Trade Score: (1)
 
Join Date: Apr 2005
Location: Long Island
My Boats: 20 Baja outlaw 15 boston whaler mischief,Donzi sweet 16 sold, 24 P&D sold, 22 Avanti sold, 16 superboat sold, 21 Eagle sold, Baja 226 sold,
Posts: 454
Default carb

has the carb been cleaned or rebuilt recently??? may want to look there
21eagle is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2009, 04:19 PM
  #3
Registered
 
Join Date: Jul 2004
Location: Fredericksburg
My Boats: Donzi 22ZX
Posts: 146
Default

I'm with 21, it sounds like an accelerator pump. Remove the air cleaner and check that fuel is coming out of the squirters on top.
brwn234 is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2009, 04:36 PM
  #4
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mansfield, TX
My Boats: 1990 28 Apache SOLD!, 1990 16 Wahoo DC, 1973 40 Kingscraft
Posts: 5,701
Default

Could be water in the gas (ethanol)?????????
TexomaPowerboater is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2009, 04:38 PM
  #5
Registered
 
Join Date: Dec 2006
Location: Jacksonville, FL
My Boats: Pedal Boat
Posts: 69
Default

MPI check fuel rail pressure
Tax_man is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2009, 06:05 PM
  #6
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 110
Default how to check fuel rail pressure ?

how can i check the pressure pz
jimmie is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2009, 06:16 PM
  #7
Registered
 
Join Date: Apr 2008
Location: grosse ile, mich
My Boats: 05 cig 42 tiger,w/ 525
Posts: 1,184
Default

after it bogs,,,,does it clear up and run good on top end,,,or does it keep bogding down all thur the rpm range
TWIN-SPINS is offline  
Reply With Quote
Old 05-13-2009, 05:13 PM
  #8
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 110
Default It Clears Up After It Bogs

yes it runs fine after it bogs
jimmie is offline  
Reply With Quote
Old 05-13-2009, 06:39 PM
  #9
Registered
 
Join Date: Apr 2008
Location: grosse ile, mich
My Boats: 05 cig 42 tiger,w/ 525
Posts: 1,184
Default

check all vacuum hoses for leaks,,,,other possible thing to look into,,,,map sensor,,,,tps sensor,,,,fuel pressure regulator
TWIN-SPINS is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.