Like Tree0Likes

Starters not engaging flywheel?

Reply
Old 05-16-2011, 10:00 AM
  #1
Forum Regulator
VIP Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
Sydwayz's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Worldwide
My Boats: 17' Speedliner Cat & O.P.B.
Posts: 21,920
Default Starters not engaging flywheel?

What's the trick to get the starter to engage the flywheel? First start this morning, and neither one of my starters will engage on 496HOs.

Thanks in advance!
Sydwayz is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2011, 11:51 AM
  #2
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Louisville, KY
Posts: 75
Default

A hammer!
Bathtub is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2011, 11:55 AM
  #3
Forum Regulator
VIP Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
Sydwayz's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Worldwide
My Boats: 17' Speedliner Cat & O.P.B.
Posts: 21,920
Default

Tried that. Tried a little WD-40 on the shaft too. (keep your mind out of gutter, KY didn't work either) No luck.

Poker Run this weekend, and luckily I found someone down the street who is installing new starters for me tomorrow.
Sydwayz is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2011, 11:59 AM
  #4
OSO OG
Gold Member
 
DollaBill's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Blue Martini Hall of Fame
My Boats: Making hot chicks hotter since 2010
Posts: 7,031
Default

either bad soleniods or low amps.
DollaBill is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2011, 12:05 PM
  #5
Gold Member
Gold Member
Trade Score: (2)
 
Pwrbt33's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Curtis Bay, Md USA
Posts: 2,122
Default

Quote:
Originally Posted by Sydwayz View Post
Poker Run this weekend, and luckily I found someone down the street who is installing new starters for me tomorrow.
Awesome, looks like I dont need to call now. Good luck!!
Pwrbt33 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2011, 12:42 PM
  #6
Registered
Trade Score: (1)
 
rchevelle71's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Boca Raton
My Boats: 1982 Pantera 24sport
Posts: 7,392
Default

Quote:
Originally Posted by Sydwayz View Post
Tried that. Tried a little WD-40 on the shaft too. (keep your mind out of gutter, KY didn't work either) No luck.

Poker Run this weekend, and luckily I found someone down the street who is installing new starters for me tomorrow.
I think OCDactive had some better lube
rchevelle71 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2011, 01:25 PM
  #7
Forum Regulator
VIP Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
Sydwayz's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Worldwide
My Boats: 17' Speedliner Cat & O.P.B.
Posts: 21,920
Default

Quote:
Originally Posted by Pwrbt33 View Post
Awesome, looks like I dont need to call now. Good luck!!
Thanks John. Austin did call me back. I'd be on my way there if the guys from 20 minutes down the road couldn't get me in. Thanks for the follow up!! I always call you guys first.
Sydwayz is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:43 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.