Like Tree0Likes

I figured my problem, man I am getting good at this! Need to know why this happened.

Reply
Old 07-22-2002, 07:27 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Pure Energy's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: N. NJ, Eastern LI
My Boats: 2001 Superboat Y2K
Posts: 3,027
Default I figured my problem, man I am getting good at this! Need to know why this happened.

After a long run on Sun I docked the boat. About 45 min. later I went to load onto the trailer. The port motor would not turn over. All I would hear is a click....and that was it. Well, today, after pulling plugs and trying to see if the motor would turn over, with the coil wire off, I noticed the Procharger torquing over each time I turned the key. I took the belt off and could not turn the pully on the supercharger. Then I saw that the pully had somehow been pulled in towards the housing and wore a groove in the pully and wore away the edge of the housing. The pully was so tight that I had to use a bearing puller to loosen it. The bearings were binding up but then spun freely. I can get the bearings locally but I know Procharger probably will not sell me a new front housing.

Does this sound normal for a bearing failure to actually pull the pully in? Or did the bolt on the pully somehow grab and over tighten?

Last edited by Pure Energy; 07-22-2002 at 07:29 PM.
Pure Energy is offline  
Reply With Quote
Old 07-22-2002, 07:33 PM
  #2
Registered
 
thunderdan's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: medford, nj usa
My Boats: 37 Active Thunder
Posts: 2,185
Default

Ken,

sorry do not know the answer to your question, but did you go up to AC on Sat or Sunday with kenp and the others from n jersey? I was there on Sat but spend my day Sunday working around the house.

Last edited by thunderdan; 07-22-2002 at 09:00 PM.
thunderdan is offline  
Reply With Quote
Old 07-22-2002, 07:50 PM
  #3
Registered
Thread Starter
 
Pure Energy's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: N. NJ, Eastern LI
My Boats: 2001 Superboat Y2K
Posts: 3,027
Default

Hey Dan,

How the new ride? No, I did not go to A/C. Spent the day raging on the Hudson. It got rough too Fun ride.
Pure Energy is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cloke
General Boating Discussion
5
02-23-2008 01:17 AM
blewbyyou1970
Classic Offshore
5
05-25-2007 08:41 AM
sakoutis3
General Boating Discussion
8
09-27-2006 06:24 AM
Team V
General Boating Discussion
8
05-17-2002 09:25 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.