Go Back  Offshoreonly.com > General Discussion > General Boating Discussion
Cigarette Bullet Kiekhaefer hatch pump problems on Cigarette Bullet >

Cigarette Bullet Kiekhaefer hatch pump problems on Cigarette Bullet

Notices

Cigarette Bullet Kiekhaefer hatch pump problems on Cigarette Bullet

Old 06-27-2020, 04:52 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Kiekhaefer hatch pump problems on Cigarette Bullet

I have a Cigarette Bullet and the engine hatch has been having issue going up. Usually the solenoid clicks and the motor runs but the hatch doesn’t move for first few times then if I let it sit for a minute it of two it will go on up. I thought it might be low on fluid. I got access to the plastic cap/dipstick on the side of the pump and added some fluid to the full mark on the dipstick with the ram extended. Now the ram doesnt go up or down. Does anyone see a flaw in my process? Does the system need to be bled? Thanks

Last edited by Steve888; 06-28-2020 at 06:47 AM.
Steve888 is offline  
Old 06-27-2020, 05:01 PM
  #2  
VIP Member
VIP Member
 
Team Archer's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 1,226
Received 47 Likes on 28 Posts
Default

Did you leave the cap a little loose so that the pump can vent. and you check the fluid with the ram in the closed position.
Team Archer is offline  
Old 06-27-2020, 05:08 PM
  #3  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Team Archer View Post
Did you leave the cap a little loose so that the pump can vent. and you check the fluid with the ram in the closed position.
thanks for the reply. I did leave the cap loose for it to vent. Now the motor seems to run as normal if I select down, but the hatch does not move and it seems to be working hard when I select up, but doesn’t move that way either.
Steve888 is offline  
Old 06-27-2020, 06:09 PM
  #4  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

A small update. I cracked the line on the pump to let the hatch come down. Once I got the hatch down I checked the fluid level and filled it to the desired level. I then ran the hatch up and it went up with no problem but will not come down. Do I have an air lock of sorts? If so is there procedure to clear it? Thanks
Steve888 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


OSO Sponsor
OSO Advertiser
OSO Advertiser

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

OSO Advertiser