Offshoreonly.com

Offshoreonly.com (https://www.offshoreonly.com/forums/)
-   Motion (https://www.offshoreonly.com/forums/motion-176/)
-   -   Re-Rigging 30 Motion (https://www.offshoreonly.com/forums/motion/210178-re-rigging-30-motion.html)

Maritime_Eng 06-03-2009 07:52 AM

Re-Rigging 30 Motion
 
5 Attachment(s)
Its like christmas around my house this week! My new 250xs's came in and we have begun re-rigging my motion. More pictures to follow!!!!!

Maritime_Eng 06-03-2009 08:16 AM

5 Attachment(s)
We are still working on Steering, Fuel System and Gauges. Should be on the water in a week!

AppSysCons 06-03-2009 08:20 AM

Looks great Don.

Once you hit the water, all of you hard work will be worth it.

Maritime_Eng 06-03-2009 12:03 PM


Originally Posted by AppSysCons (Post 2879403)
Looks great Don.

Once you hit the water, all of you hard work will be worth it.

Thanks Frank. I am ready to get back into a fast boat! Running the diesel has been fun but with a top speed of 50 or so it can get rather boring on long runs. I need some speed!

caseyowens 06-05-2009 09:25 PM

Nothing like a good fast evening run to clear your head .Looking good.

Maritime_Eng 06-10-2009 06:51 AM

Late last night we finished rigging the boat! We will bleed the steering tomorrow, run the engines and then we are off for a sea trial Friday! I can't wait!:evilb: I will post some pictures when we make it to the ramp.

joefitness123 06-10-2009 08:22 AM

Aesome set-up you have there..should run great..Good luck..Joe:drink:

Maritime_Eng 06-10-2009 08:34 AM


Originally Posted by joefitness123 (Post 2885002)
Aesome set-up you have there..should run great..Good luck..Joe:drink:

Thanks, You had a 30 Motion with 300XS....... How did it run? What props were you running? How fast?

Thanks

Maritime_Eng 06-14-2009 09:33 PM

2 Attachment(s)
Finally got the boat running this weekend! It ran great and is very fuel efficent. After about 3 hours of run time we made a hard pass at 94.5mph and it was still climbing when we shut it down. I was seeing 17 to 19 psi of water pressure which seems to high so the motors have to go up! This thing should run close to 100mph when we are done. Needless to say I am really happy with this set up.

AppSysCons 06-15-2009 09:36 AM


Originally Posted by Maritime_Eng (Post 2888185)
Finally got the boat running this weekend! It ran great and is very fuel efficent. After about 3 hours of run time we made a hard pass at 94.5mph and it was still climbing when we shut it down. I was seeing 17 to 19 psi of water pressure which seems to high so the motors have to go up! This thing should run close to 100mph when we are done. Needless to say I am really happy with this set up.

Don,

Your boat look great!

You are going to love those OptiMax motors. Smooth, strong, dependable, and very fuel efficent.

I beleieve the system monitor shows fuel flow, what was it at wot? I am guessing 20gph per motor, or so?


All times are GMT -5. The time now is 09:56 AM.


Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.