Go Back  Offshoreonly.com > Owners Forum > Formula
OLD VOD Gauges Vangaurd >

OLD VOD Gauges Vangaurd

Notices

OLD VOD Gauges Vangaurd

Old 09-28-2012, 02:05 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Dtile's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tarpon Springs, FL Winter/LBI, NJ Summers
Posts: 497
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default OLD VOD Gauges Vangaurd

Anyone have old old Vangarurd Gauges that work and you can see through them? Having hard time seeing through mine (a few), replaced with many differnet LEDS and reg bulbs, even spoke to VDO...Id rather keep stock than upgrade dash. Need water temp and one psi to start off with if anyone has laying around if they upgraded their dash. My other gauges seems to fine. Ocean line gauges would work too...
Appreciated.
Dtile is offline  
Old 09-28-2012, 09:30 PM
  #2  
Registered
 
Join Date: Sep 2011
Location: West Chester, PA - Upper Chesapeake Bay
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I'm pretty sure I have all of the original gauges. I'll check condition tomorrow.
AdoubleU is offline  
Old 09-29-2012, 07:32 AM
  #3  
Registered
 
Join Date: Sep 2008
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 277
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Dtile View Post
Anyone have old old Vangarurd Gauges that work and you can see through them? Having hard time seeing through mine (a few), replaced with many differnet LEDS and reg bulbs, even spoke to VDO...Id rather keep stock than upgrade dash. Need water temp and one psi to start off with if anyone has laying around if they upgraded their dash. My other gauges seems to fine. Ocean line gauges would work too...
Appreciated.
Do you have a pic of the ones you are looking for.
I have some old ones as well
nsformula is offline  
Old 09-29-2012, 10:49 AM
  #4  
Registered
Thread Starter
 
Dtile's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tarpon Springs, FL Winter/LBI, NJ Summers
Posts: 497
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default




Im currently looking for the two water temps, the lights work but they aren't transparent anymore and i cant see them at nite, VDO couldn't explain why. Also, one PSI gauge does the same thing, the other one is a newer version, Ocean Line ..but both Ocean Line and Vangard are discontinued. The Volts work great, again Ocean Line. THe RPM's/MPH work okl if Really dark...Can you check in dark light if the work well? pm me price.
Thanks for looking. mike
Dtile is offline  
Old 09-29-2012, 11:05 AM
  #5  
Registered
Thread Starter
 
Dtile's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tarpon Springs, FL Winter/LBI, NJ Summers
Posts: 497
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

at night:


Dtile is offline  
Old 10-02-2012, 12:42 PM
  #6  
Registered
Thread Starter
 
Dtile's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tarpon Springs, FL Winter/LBI, NJ Summers
Posts: 497
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by AdoubleU View Post
I'm pretty sure I have all of the original gauges. I'll check condition tomorrow.
any luck?
Dtile is offline  
Old 10-02-2012, 02:14 PM
  #7  
Registered
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2012
Location: Newtown, PA
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I am looking for a VDO voltmeter gauge.... preferably the "newer" vanguard ones that do not have the white vdo symbol on the bottom... but I will take what I can get!!!
DRock is offline  
Old 10-02-2012, 04:21 PM
  #8  
Registered
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 75
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Mine is same way, the gauge back lighting is all ****ty.

My temp gauge wasn't working on the port side when I got it, and it turned out that the pinouts on the main harness connection at the motors was the culprit, these pinouts are horrible design and I had to hard wire my starboard side together because the connector pinouts were just falling out. the port was the same but I was able to get it back together.
Jg1000 is offline  
Old 10-03-2012, 12:37 PM
  #9  
Charter Member #415
Charter Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Jasper,Alabama
Posts: 3,357
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have a brand new temp gauge that i've had in my Formula parts bin for many years.Shoot me an email [email protected] as I don't get on this site much anymore.Is $40 fair? Robert Nelems
Magicfloat is offline  
Old 10-03-2012, 02:06 PM
  #10  
Registered
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2012
Location: Newtown, PA
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Can you clarify on the pinouts? How to diagnose this issue? and fix it, if possible?

My gauge works but runs at 10, which obvioulsy cant be the case.. checked connections behind the gauge and ground, no found issues.
DRock is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


OSO Sponsor
OSO Advertiser
OSO Advertiser

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

OSO Advertiser