Like Tree0Likes

Damage Report 04/10/05

Reply
Old 04-10-2005, 09:49 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
VelocityMike's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Annapolis MD
My Boats: Boatless
Posts: 433
Default Damage Report 04/10/05

Well today I opened up the boat to pull it out. I bought two new batteries put them in and both engines started right up. WOO HOO

Took it for a quick ride before I put it in the trailer and thats where things went south. At around 3100 rpm the left engine started to stall out so I pulled back and shut it off. I opened the engine hatch to find oil and water covering the whole engine. Dont really know what happened at this point but drained the engine and pumped about 3 gals of water out of it. Have pics and will post them tommorow. Prolly will start even pulling the engine tommorow to find out more.

Needless to say this is not a good way to start the season
VelocityMike is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 09:52 PM
  #2
A to Z
Platinum Member
 
Sean H's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: KC/LOTO
Posts: 9,156
Default Re: Damage Report 04/10/05

uh oh
Sean H is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 09:52 PM
  #3
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hollywood Md
My Boats: 2002 Cigarette Gladiator (Race)
Posts: 3,029
Default Re: Damage Report 04/10/05

That sucks
BobbyB is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 09:56 PM
  #4
Registered
Trade Score: (2)
 
TxHawk's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Dallas
My Boats: Excalibur 27 Flat Deck Restomod
Posts: 2,940
Default Re: Damage Report 04/10/05

ouch, good luck. Thats never good especially in April!
TxHawk is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 10:02 PM
  #5
S.O.B (single O/B) now
Platinum Member
 
t500hps's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Richmond VA
Posts: 7,921
Default Re: Damage Report 04/10/05

If it makes you feel any better, I took the Formula out for it's first run today. Problems weren't that bad and we did get to run for 1.5-2 hours, but it went straight to my mechanic when I left the ramp.
Good Luck
t500hps is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 10:19 PM
  #6
Registered
 
mikes280's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: charlotte nc.
My Boats: velocity/proline
Posts: 1,846
Default Re: Damage Report 04/10/05

Quote:
Originally Posted by VelocityMike
Well today I opened up the boat to pull it out. I bought two new batteries put them in and both engines started right up. WOO HOO

Took it for a quick ride before I put it in the trailer and thats where things went south. At around 3100 rpm the left engine started to stall out so I pulled back and shut it off. I opened the engine hatch to find oil and water covering the whole engine. Dont really know what happened at this point but drained the engine and pumped about 3 gals of water out of it. Have pics and will post them tommorow. Prolly will start even pulling the engine tommorow to find out more.

Needless to say this is not a good way to start the season
did you drain the water out of the motor before cold weather hope i am wrong but it sounds like it frooze and cracked
mikes280 is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 10:20 PM
  #7
VIP Member
VIP Member
 
OldSchool's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Florida
My Boats: Cigarette CC and Boston Whaler currently
Posts: 10,094
Default Re: Damage Report 04/10/05

That sucks Mikey!!!!!! Let me know if there is anything I can do to help.

Who winterized the boat?? Doesn't sound good buddy.
__________________
I can't talk about it right now, it's being handled by the Postal Inspector. Those guys don't mess around!
OldSchool is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 10:20 PM
  #8
Platinum Member
Platinum Member
 
CAP071's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,430
Default Re: Damage Report 04/10/05

OUCH that blows
CAP071 is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 10:35 PM
  #9
AT Cult Member #3
VIP Member
 
R Addiction's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Pa.
My Boats: '99 Active Thunder Tantrum
Posts: 20,687
Default Re: Damage Report 04/10/05

Damn Mike......that sucks!!
R Addiction is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2005, 10:38 PM
  #10
Registered
 
Dwane's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ohio
Posts: 221
Default Re: Damage Report 04/10/05

I'm feeling the pain as well getting ready do pull off the trailer and there is no water coming out of the supercharger cooler dump line...
Dwane is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Shane
General Boating Discussion
6
07-24-2005 12:41 AM
docmanrich37
General Boating Discussion
10
07-03-2005 09:20 AM
mopower
General Boating Discussion
11
10-09-2002 05:22 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:18 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.