Like Tree0Likes

tensioner bracket question 502 mag

Reply
Old 08-01-2005, 11:12 AM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Advantage_Rob's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Lake St Clair, Michigan
My Boats: 1999 32' Advantage Victory
Posts: 834
Default tensioner bracket question 502 mag

I painted my bilge this spring cuz the factory uses a paint that seems to be pourous(sp) and I just couldnt clean the bilge to the spec's I'd like it to be, no matter what it just seemed dull, and dingy.... So I pulled tho motors out, gave them a good wipe down, new plugs, wires, belts, impellers, ect... replace it before I need to theory on everything. Then cleaned and painted the bilge, it looks great now, nice bright white, hard finish, and most importantly, easily cleaned paint, I love it, but what alot of work, wow!!! taping off transom assy's moving harness's, taking off lighting trim pumps, I basicly dont recommend ever doing this to anyone, it sucked, but I guess it paid off, I love it now. Anyway to my question. Put it all back together, took it for a run saturday, and the new belt on the one motor left some rubber on my new paint(which wiped off very easily) So I look at it closely, and it looks slightly at an angle. I take off the tensioner, everything looks like new still, sleeve fine bearing fine, everything fine, I pulled off the other one, that's all exactly the same new looking parts too, but it sits nice and square. I cant figure out why this one wouldn't be. I've never lifted the motor out by this bracket, it just seems off a bit for whatever reason. I'm going to order a new bracket, but just one of those things that makes you go hmmmm??? Anyway I tightened the belt a little more, and it was fine after that, but still, I'm irritated by this. Anyone ever have a similar problem. Could it be that I just didnt have it tight enough?
Advantage_Rob is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2005, 01:22 PM
  #2
Registered
 
dockrocker's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Deeee-troit!
Posts: 3,356
Default Re: tensioner bracket question 502 mag

Holy sh!t, the prodigal son returns... What up, Rob???
dockrocker is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2005, 01:23 PM
  #3
Registered
VIP Member
 
racer-x6's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Mississippi
My Boats: Mid Stream Marine
Posts: 1,454
Default Re: tensioner bracket question 502 mag

I had to put 3 washers on both of my motors to line them up
racer-x6 is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Donzi22zx
General Q & A
9
01-22-2008 08:17 PM
wallynt
General Q & A
7
03-14-2005 03:33 PM
800XCR
General Q & A
0
02-17-2005 10:19 AM
XCAV8
General Q & A
18
05-10-2004 10:58 PM
CONDOR24
General Q & A
0
04-15-2002 06:13 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.