Like Tree0Likes

Trim Tab Problems

Reply
Old 07-06-2007, 08:58 AM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jacksonville FL
Posts: 1,807
Default Trim Tab Problems

When i hit my switch on the dash all i get is a Click, i put a test light on the fuse and it is getting power.

where do i go next? The kicker is it used to be a race boat, there is another set of drive and tab switched hanging in the cabin, would a wire between them and the other set coming lose make me lose my whole series,

or sinse i am getting the "click" is it a problem past the switches? ground??
Boomer35 is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 09:04 AM
  #2
Registered
 
Join Date: Jan 2007
Location: hingham,ma.
My Boats: 1973 Magnum Sedan 27'O/B
Posts: 505
Default

try jumping at the solenoid,or use a test light to see if you have power there
HIGH LIFE is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 09:17 AM
  #3
Were doomed!
Charter Member
Trade Score: (1)
 
Wally's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Chicago, IL
My Boats: Chris Craft Stinger 222
Posts: 5,529
Default

if you are getting the "click" at the pump then you need to start looking there....most likely the solenoids...you can have someone work the switch as you take you test light and test out the solenoids....the top terminals are what feed the motor. One side will have power(red wire) and the other side will be connected to the motor (either green or blue wire) use the test light to see if the red/blue wires are getting any juice when you hit the switch and get the click....if they are then the motors the problem...if not, the solenoids are gone...
__________________
-Wally

Money can't buy happiness, but it can buy horsepower. And I've never seen a sad person hauling a$$!
Wally is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 10:07 AM
  #4
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jacksonville FL
Posts: 1,807
Default

why is it both tabs arent working tho?
Boomer35 is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 10:19 AM
  #5
NO WAKE ENFORCER
Platinum Member
 
88formula223's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Dayton, Oh
My Boats: FORMULA 223 W/ 454 MAG --70+ on the trailer
Posts: 1,221
Default

Quote:
Originally Posted by Boomer35 View Post
why is it both tabs arent working tho?
because the pump is locked up. it happend to me and I just replaced the whole pump. What tabs do you have?
88formula223 is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 02:52 PM
  #6
Registered
 
jhiguy377's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Lake Oswego OR
My Boats: 377 Scarab
Posts: 989
Default

couple of things - 1) is the battery that supplies power to the trim tabs well charged ?, often low power will just click the solenoids just like in your car. 2) carefully (remember it will make a spark) jump accross the solenoid terminals; with adequate power this will virtually always run the trim pumps. 3) if the pump is locked up open the relief valve by turning it counter-clockwise and running the pump. good luck - jeff
jhiguy377 is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 06:25 PM
  #7
Registered
Trade Score: (1)
 
Join Date: Jul 2002
Location: Palm Coast,Florida
My Boats: Activator SVL
Posts: 2,156
Default

Boomer,

I'm coming up to do the kilo in Reggieville, so if you want to play around some I'll be on Wylie the week b4 testing. If you want to play with props or anything let me know.

Trent
F1-00 Racing is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
26sonic
General Boating Discussion
0
04-30-2008 04:08 PM
26sonic
Sonic
8
05-12-2006 10:23 PM
Python82
General Boating Discussion
16
03-14-2006 07:08 PM
Monty
General Q & A
6
05-16-2005 02:24 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.