Like Tree0Likes

Need help regarding 496 high water pressure?

Reply
Old 05-25-2008, 10:09 AM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Harper220's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Omaha~LOTO
My Boats: 2001 28 TD Daytona
Posts: 1,496
Default Need help regarding 496 high water pressure?

I know this isn't the right place to post this, but I need some quick help so I can use the boat today.

My 496 mag HO is running 34 psi at the sea pump at idle hooked up to hose. The other one is running 3 psi. It's been mentioned that there might be a restriction after the pump, most likely the oil cooler, well I backflushed system and had excellent flow. The problem might still be partial blockage in the oil cooler, but I can't get to it on my 28 Daytona with it being on the port side. I also flushed out the heat exchanger. Any ideas on why psi is so high and causing drain valve to pop open and fill the bilge at higher speeds? I'm also getting plenty of flow out the tail pipes? Thanks!

Last edited by Harper220; 05-25-2008 at 10:25 AM.
Harper220 is offline  
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 11:09 AM
  #2
Registered
Thread Starter
 
Harper220's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Omaha~LOTO
My Boats: 2001 28 TD Daytona
Posts: 1,496
Default

Trying to get this nailed down so I can boat today. Any suggestions appreciated...
Harper220 is offline  
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 01:03 PM
  #3
Crazy Energy
Platinum Member
Trade Score: (4)
 
Velocity Vector's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oklahoma God's country no one else wants it.
My Boats: Old Skool 35' Ocean Express Cat 1700 HP
Posts: 4,340
Default

Quote:
Originally Posted by Harper220 View Post
Trying to get this nailed down so I can boat today. Any suggestions appreciated...
Sounds like a false reading, I never see pressure untill I get the boat going 20-30 MPH
Velocity Vector is offline  
Reply With Quote
Old 05-26-2008, 03:24 PM
  #4
Registered
Thread Starter
 
Harper220's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Omaha~LOTO
My Boats: 2001 28 TD Daytona
Posts: 1,496
Default

Quote:
Originally Posted by Velocity Vector View Post
Sounds like a false reading, I never see pressure untill I get the boat going 20-30 MPH
No, there's something definitely wrong because the pump out valve keeps blowing out water at higher speeds.
Harper220 is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Harper220
General Q & A
10
05-28-2008 10:13 AM
Biggus
General Q & A
6
05-25-2008 10:03 AM
D Harry
General Q & A
10
06-19-2007 09:23 PM
z.zuperboat
General Q & A
6
02-24-2004 09:54 AM
GNJ2
General Q & A
4
12-26-2002 09:00 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:01 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.