Like Tree0Likes

Trouble on 502 mpi engine , help wanted !

Reply
Old 07-07-2008, 02:12 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2008
Location: koksijde Belgium Europe
My Boats: 99 SCARAB 33 AVS twin 502
Posts: 18
Default Trouble on 502 mpi engine , help wanted !

Hi , This moring I was sailing out of the harbor , arriving at sea I reved the engines and after cruising at 40 mp/h , abouth 1 or 2 minutes later , the starboard engine lost its power . When in neutral it would reve to 4.500 rpm , but I could hear that not all cilinders were workong , it sounded like a 4 cilinder.
Then i tried runninn a few minutes at 2.500 RPM on the other engine en opening the trottle a little more in the starboard engine , hoping it was only some dirty sparkplugs ?? but after 10 min. i gave up, it wouldend reven over 1200 rpm when in forward. So i checked the ecu for any DTC's (I have a small one with flashing led) and it showed code "12" so this means , no codes in ecu.


Oil pressure at 1200 rpm was 40psi , oil temp = OK , engine temp = OK too.

So far I have changed th espark-plugs , new cables , new rotor , new distributor cap , new ignition module in distrubutor , new fuel filter .......
So please help.............................

Last edited by douglas_be; 07-07-2008 at 02:17 PM.
douglas_be is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2008, 02:58 PM
  #2
Registered
 
Join Date: Jun 2008
Location: Discovery Bay, CA
My Boats: 2001 Nordic Heat
Posts: 24
Default

Carbs or FI?
deltaAce is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2008, 03:03 PM
  #3
Registered
 
Join Date: Oct 2006
Location: Appleton, WI
My Boats: Powerquest 280 Silencer
Posts: 1,025
Default

Quote:
Originally Posted by deltaAce View Post
Carbs or FI?
Title of post says MPI so I'm guessing.....injected
MacGyver is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2008, 03:27 PM
  #4
Registered
 
Join Date: Jun 2008
Location: Discovery Bay, CA
My Boats: 2001 Nordic Heat
Posts: 24
Default

deltaAce is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2008, 03:32 PM
  #5
Charter Member
Charter Member
Trade Score: (1)
 
Ted G's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Edgerock Baby!!
My Boats: Marlago 35 FS, 18 Neptune CC
Posts: 7,661
Default

You need to check fuel pressure at the small port on the fuel rail that looks like a tire valve.
__________________
Chesapeake Bay Powerboat Association
www.cbpba.com
Ted G is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2008, 04:15 PM
  #6
Registered
 
sleeper_dave's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 725
Default

sounds like a fuel problem.
sleeper_dave is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
27Fountain
Wanted
3
10-13-2008 11:28 AM
articfriends
Wanted
1
09-16-2008 09:31 PM
articfriends
Swap Shop
0
09-15-2008 01:42 AM
cloudmaster_321
General Q & A
11
08-03-2008 05:31 PM
jmackin
General Q & A
3
07-07-2002 10:19 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:32 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.