Like Tree0Likes

NO SPARK 7.4 mpi

Reply
Old 04-22-2009, 03:38 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 110
Default NO SPARK 7.4 mpi

1996 mercruiser 7.4 mpi , are their any quick steps in trouble shooting the lack of spark getting to the spark plugs
jimmie is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 04:43 PM
  #2
Rough Seas Lie Ahead
Gold Member
 
Reckless32's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 2,465
Default

If it's been sitting awhile might want to start tracing down wires running to/fro your distributor(?), coil or other ignition connectors for corrosion. Usually if it went to bed fine but won't wake up after a long winter's sleep, corrosion at some connection is keeping her down....if in fact there is no spark. otherwise include fuel supply the only other thing other air needed to run.
Reckless32 is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 05:44 PM
  #3
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Houston, Texas
My Boats: 34 Fountain trip 300's
Posts: 491
Default

I believe those had a round plug in type wiring harness with a hose clamp around them. My 1997 502 MPI would back off and look like it was still connected. I'd have to loosen the clamp, shove it back together, and then tighten the hose clamp back. Just a thought.
THLWL is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.