Like Tree0Likes

500 EFI Problem

Reply
Old 05-22-2009, 10:06 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chattanooga, Tn
My Boats: Fountain 38 EC 2008
Posts: 753
Default 500 EFI Problem

I have twins Starbard motor after running one minute I lose fire and the motor cuts off

BOAT HAS MSD BOXS AND DISTRIBUTORS AND # 2 MSD LARGE BLUE COILS

Changed coils no difference

you wait about 3 to 5 minutes and the motor starts up and does the same thing

any advice
gnorthga is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2009, 11:23 PM
  #2
Registered
 
Join Date: May 2009
Posts: 41
Default easy one

sounds like the msd box.... easy test....switch the boxes and see if the other motor cuts off....you could do the same with the coils.....its SO NICE to have twins.....good luck!!
onpointe is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2009, 11:25 PM
  #3
Registered
 
Join Date: May 2009
Posts: 41
Default

ive had SO MANY problems with msd stuff.... i drag raced for many years, all i will use is mallory intermetent problems blow
onpointe is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2009, 11:37 PM
  #4
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chattanooga, Tn
My Boats: Fountain 38 EC 2008
Posts: 753
Default

already switched coils no difference going to try boes in morning what about the pic up and module inside the msd distributor
gnorthga is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2009, 01:17 AM
  #5
Registered
 
Join Date: May 2009
Posts: 41
Default new one

Not so sure about the pickup...it is a possibility, as it does tell the coil to fire, but I've never personally heard of an intermitent problem with those... The fact that it starts back up and repeats says computer control mod inside msd box...
onpointe is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2009, 02:33 AM
  #6
Registered
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wi.
My Boats: 2000 42 Lightning
Posts: 486
Default

Try to wiggle the pink wire that comes off the Dist. to the coil . We just had to replace ours on the 42.
satisfied1 is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2009, 11:01 AM
  #7
Platinum Member
Platinum Member
Trade Score: (3)
 
mike tkach's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: yorkville,il
My Boats: 31 american offshore,38 fountain fever
Posts: 8,111
Default

Quote:
Originally Posted by onpointe View Post
Not so sure about the pickup...it is a possibility, as it does tell the coil to fire, but I've never personally heard of an intermitent problem with those... The fact that it starts back up and repeats says computer control mod inside msd box...
i agree,sounds like a bad box,but the pickup is cheap and easy to replace.i would change it anyway,then you eliminate the question of it being bad.
mike tkach is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2009, 11:20 PM
  #8
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chattanooga, Tn
My Boats: Fountain 38 EC 2008
Posts: 753
Default

Thanks Guys It Was The Msd Box Up And Running 100+ For The Holiday

Oso Members Come Thru Again
gnorthga is offline  
Reply With Quote
Old 05-24-2009, 12:07 AM
  #9
Registered
 
Join Date: May 2009
Posts: 41
Default

I hate to talk bad about a product, but over the years I've ran into WAY TOO MANY funny little problems with msd products. I'm talking problems that stump GOOD mechanics.. Mallory or for most cars atleast, the stock stuff supports around 500 hp.
onpointe is offline  
Reply With Quote
Old 05-24-2009, 09:20 AM
  #10
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chattanooga, Tn
My Boats: Fountain 38 EC 2008
Posts: 753
Default

Sounds like a winter project I might just have to look into
gnorthga is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.