Like Tree0Likes

502 efi brakes up over 2300rpms

Reply
Old 07-10-2010, 03:49 PM
  #11
Registered
 
Join Date: Mar 2006
Location: Atlantic City, NJ
Posts: 597
Default

Did you replace both the mechanical and electric pumps? With no pressure it wont run. Is it low pressure? Also make sure there isnt gas in the oil of the mechanical pump. It will wear the pump and wont run right above 2000rpm. Tkae the vapor can apart and make sure its clean.
SVL-WARLOCK is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2010, 04:31 PM
  #12
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Punta Gorda
My Boats: new to me 388 slingshot 2000 velocity 390 sold 2005 390 velocity sold 2001 390 velocity sold 260 velocity sold 320 velocity sold 30ft velocity sold vr1 velocity sold 35 Cigarette sold. 34 phantom cur.
Posts: 1,789
Default

No more **** behind the neadle and seat in the vst
Velocity Tom is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2010, 07:03 PM
  #13
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Punta Gorda
My Boats: new to me 388 slingshot 2000 velocity 390 sold 2005 390 velocity sold 2001 390 velocity sold 260 velocity sold 320 velocity sold 30ft velocity sold vr1 velocity sold 35 Cigarette sold. 34 phantom cur.
Posts: 1,789
Default

Have all the trash out of the fuel sys. and have 38 psi with the reg un pluged only. tried the boat again and still 2300 rpms and falls apart. There is now way this tard ran this boat. My friend bought this boat to run wy on vacation and this dumb **** said it was ready to go wtf!!!!!!!!!!
Velocity Tom is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2010, 07:13 PM
  #14
Registered
 
Join Date: Jan 2009
Location: Riverside, CA
My Boats: 2004 3600 Nortech
Posts: 309
Default

your ECM could be bad also. I had to replace one of mine on my 502s. Since I have 2 engines it was fairly easy to narrow down the problme to the ECM.
bobsbillets is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2010, 08:46 AM
  #15
Registered
 
Join Date: Mar 2006
Location: Atlantic City, NJ
Posts: 597
Default

does it have pressure at 2300 rpm?
SVL-WARLOCK is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2010, 09:32 AM
  #16
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Punta Gorda
My Boats: new to me 388 slingshot 2000 velocity 390 sold 2005 390 velocity sold 2001 390 velocity sold 260 velocity sold 320 velocity sold 30ft velocity sold vr1 velocity sold 35 Cigarette sold. 34 phantom cur.
Posts: 1,789
Default

Yes we had pres. at 2300 when the eng. started to carry on and miss. I was told if one inj. is bad it could take out the hole bank.
And yes im almost leening to a bad ecu.

Im going to pull the inj again and run them to flagship marine and have them checked.
Velocity Tom is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2010, 09:43 AM
  #17
Registered
 
Join Date: Mar 2006
Location: Atlantic City, NJ
Posts: 597
Default

Maybe run the whole boat up and have them put it on the computer. It will tell you what is wrong in a min.
SVL-WARLOCK is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2010, 11:35 AM
  #18
Registered
 
Join Date: Aug 2007
Location: Conway, SC
My Boats: FOUNTAIN 38 FEVER and ADVANTAGE 28 PARTY CAT
Posts: 280
Default

I had a scenario exactly like that and mine turned out to be a valve that was stuck in the head (new heads and new valves). It was actually missing all the time but you couldn't tell it until around 2500 rpm's under a load which led me to go through all the electrical first like you have. I would suggest you run a compression or leak down test, or at least pull the valve covers and make sure all the valves are opening and closing, since it sounds like you've be over everything else.
heavyhauler is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2010, 11:46 AM
  #19
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Punta Gorda
My Boats: new to me 388 slingshot 2000 velocity 390 sold 2005 390 velocity sold 2001 390 velocity sold 260 velocity sold 320 velocity sold 30ft velocity sold vr1 velocity sold 35 Cigarette sold. 34 phantom cur.
Posts: 1,789
Default

This isnt 1 dead hole its like the eng hit the rev. limter. you cant pin point it.

I have the scaner for the mercs. everything looks good. it keeps throughing a map sen. code. changed the map and still the same thing. could be the bigger cam he put in.

If you set the timeing to 8 deg. its hard to turn over like the timeing is way advanced or someone uped the comp. The guy did say it had a compleat new bot. end
Drop the timeing back to 6 deg and boom fires right up and purrs like a kitten.
Velocity Tom is offline  
Reply With Quote
Old 07-17-2010, 02:53 PM
  #20
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Punta Gorda
My Boats: new to me 388 slingshot 2000 velocity 390 sold 2005 390 velocity sold 2001 390 velocity sold 260 velocity sold 320 velocity sold 30ft velocity sold vr1 velocity sold 35 Cigarette sold. 34 phantom cur.
Posts: 1,789
Default

FIXED!!!!!!!! New ecu. Thanks to Bob Sutter in NC.for hooking up a brother and sending one down.

With the amount of ****ed up **** on this boat there is now way this dumb **** ran this boat. He said it ran 78-80 mph every day. Now, I know better a stock 502 with a little cam. 70-72mph stock . This thing never ran!! The paint was burning off the eng. like a new one.

So to the guy that sold this boat to my friend. And YOU KNOW WHO YOU ARE!!!!!!!! this is not over. You told him this boat was ready to run and he took your word for it. And he wanted to use it on his vacation thanks to you he was boatless!! Ill see you around!!!
Velocity Tom is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.