Go Back  Offshoreonly.com > General Discussion > General Boating Discussion
Garmin to Gaffrig GPS connections? >

Garmin to Gaffrig GPS connections?

Notices

Garmin to Gaffrig GPS connections?

Old 08-02-2010, 06:58 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Greenwood, Arkansas
Posts: 35
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Garmin to Gaffrig GPS connections?

OK, I've read all of the forums concerning my problem and cannot find a solution. I bought a Garmin 430 chartplotter in hopes that It could swing double duty and provide a signal for my Gaffrig GPS speedo, as the hockey puck style antenna battery died last year. I hooked the blue NMEA wire from the Garmin to the very small Gaffrig orange wire which goes to the signal input of the Gaffrig. I then activated the NMEA port on the Garmin, like everyone said and it does not work. There are at least 30 different settings in the communications section of the Garmin and I have no idea what they are. I have searched the owners manual and it makes no mention of any of these. Does anyone know which settings I have to select to make this thing work? Maybe I used the wrong wires on the Gaffrig???Thanks... Bob Mulac
34Mach1 is offline  
Old 08-02-2010, 07:56 PM
  #2  
Registered
 
Join Date: Jun 2004
Location: MD
Posts: 327
Received 1 Like on 1 Post
Default

I have a Garmin 478; the Garmin 478 has two NMEA 0183 data output wires (blue and purple). I connect the blue output wire to the orange S terminal on the back of my Livorsi gauge and set the GPS baud rate (in the Menu options) to 4800. It worked for me. You have to remember to set the baud rate to 4800.

Originally Posted by 34Mach1
OK, I've read all of the forums concerning my problem and cannot find a solution. I bought a Garmin 430 chartplotter in hopes that It could swing double duty and provide a signal for my Gaffrig GPS speedo, as the hockey puck style antenna battery died last year. I hooked the blue NMEA wire from the Garmin to the very small Gaffrig orange wire which goes to the signal input of the Gaffrig. I then activated the NMEA port on the Garmin, like everyone said and it does not work. There are at least 30 different settings in the communications section of the Garmin and I have no idea what they are. I have searched the owners manual and it makes no mention of any of these. Does anyone know which settings I have to select to make this thing work? Maybe I used the wrong wires on the Gaffrig???Thanks... Bob Mulac
modvp is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.