Like Tree0Likes

Finally splashing boat today!!!

Reply
Old 05-04-2002, 11:36 AM
  #1
VIP Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
Smitty's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Hawthorn Woods IL
My Boats: 2000 Baja 36 Outlaw
Posts: 4,186
Default Finally splashing boat today!!!

I am a pretty diehard boater and usually have been out a few times by now but between work this year and the crappy weather in Chicago, this will be the first outing.

Got the GPS hooked up and am ready to try out new labbed prop along with new ignition module with higher rev limit.

If anybody wants to tag along give me a call at 847-902-9702. I will be going out to the Chain O'Lakes up north.

I will post speed results when I get home.

Can't wait to hear that big block and blower screamin'.

Dave
Smitty is offline  
Reply With Quote
Old 05-04-2002, 02:59 PM
  #2
Registered
 
velocity260's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Marquette,MI
My Boats: 2000 velocity260
Posts: 301
Default

good luck I am hopeing to splash tomorow as well finally got up to 60deg today. its 40 for 3weeks.
velocity260 is offline  
Reply With Quote
Old 05-04-2002, 09:47 PM
  #3
Registered
 
Join Date: Mar 2001
Location: BIrmingham, MI, USA
My Boats: boating , old wood boats &old cars
Posts: 418
Default

splash thta thing peete will yaaa.. RUDE
powerqrudy is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 03:38 AM
  #4
VIP Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
Smitty's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Hawthorn Woods IL
My Boats: 2000 Baja 36 Outlaw
Posts: 4,186
Default

Well unfortunately today did not turn out as expected. The "labbed prop" failed to deliver the goods. When this prop was box stock the boat would do 72.5 on GPS.

Today with 1/2 tank and very cool temps (ideal conditions) the max speed was only 67.5 on GPS. Nothing else was changed except prop. My phone call on monday should be very interesting. At this time I will not disclose who did the work because I feel he should be given an opportunity to correct the problem. If I become an unsatisfied customer then I will post it on the board. I guess my biggest dissapointment came from this person being highly recommended here on the board.

I will post final outcome here for all to see.
Back to the drawing board!!!!!!!!!

Dave
Smitty is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 09:27 AM
  #5
Registered
 
thunderdan's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: medford, nj usa
My Boats: 37 Active Thunder
Posts: 2,185
Default

Man Dave, that sucks. Hopefully you can get it worked out. Look on the bright side, you got to go out boating yesterday. Keep us posted.
thunderdan is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 10:31 AM
  #6
Registered
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 1,238
Default

I know the feeling....I sent a set of props to Mercury Racing and they labbed the 2. When they came...they looked like **** and when I put them on...they ran like ****. I called and asked what the HEY...they said send them back. They redid them again and returned them for an additional 360.00...ontop of the 550.00 I already gave them....But when they returned they looked like brand new...If I had not stamped them, I would have thought they sent new. Now these did work and ran better, picked up 3 mph and 200 RPM
I am not saying you sent your to Merc.....I am just stating, we send props all over the place and are promised great returns and most of the time get SQUAT
enticer is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 11:31 AM
  #7
Lee
Gold Member
Gold Member
Trade Score: (3)
 
Lee's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Lake St.Clair MI
Posts: 1,636
Default

Hey Dave, How did that ignition module work for you?
Lee is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 09:47 PM
  #8
Platinum Member
Platinum Member
 
Tinkerer's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: ALTO, MI
My Boats: 2001 Daytona 26, 1992 SCARAB 34, 1989 25 Checkmate Convincer, 1977 Glastron Carlson CVX 18
Posts: 4,144
Default

Any chance the problem is the module-I would think that would be the problem over the prop. What rpm before and after?
Tinkerer is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 10:27 PM
  #9
Registered
 
candyman35's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Tinley Park, IL
My Boats: 1997 35' Fountain
Posts: 5,242
Default

Dave,
Glad to see your getting her out this weekend. I just got back from testing in the river. I think I have my problems worked out. I need to order some parts and then let the boating season begin!

Dan
candyman35 is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2002, 10:32 PM
  #10
VIP Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
Smitty's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Hawthorn Woods IL
My Boats: 2000 Baja 36 Outlaw
Posts: 4,186
Default

I did not change out the module yet. I decided to make the changes in steps so I could pinpoint any problems. Check posts above this one for more info. I had no problrm banging limiter at 5000 rpm with prop in its current state. Before it would only go to 4900. Now it over revs with a BIG loss in speed. Prop is a 26" Bravo 1.

Dave
Smitty is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
pkspx
Powerquest
1
01-18-2007 09:06 PM
redfountain420s
General Boating Discussion
85
09-02-2005 08:49 AM
Wardey
General Boating Discussion
10
04-19-2005 02:30 PM
KH0302
General Boating Discussion
16
04-25-2004 06:47 PM
MIdnightRider
General Boating Discussion
4
04-16-2002 09:51 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:38 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.