Like Tree0Likes

Mercruiser 502HO

Reply
Old 07-08-2011, 03:44 AM
  #1
Registered
Thread Starter
 
tony davis's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: South Coast, UK
My Boats: 30' Spectre, 2 x 225 promax's
Posts: 202
Default Mercruiser 502HO

Anyone have any experiences with the new Mercruiser motor, I've had one on order for 3 months in the UK, but still don't have a delivery date as I'm told Mercury "have issues" with them...
tony davis is offline  
Reply With Quote
Old 07-12-2011, 12:56 PM
  #2
Registered
Thread Starter
 
tony davis's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: South Coast, UK
My Boats: 30' Spectre, 2 x 225 promax's
Posts: 202
Default

no one?
tony davis is offline  
Reply With Quote
Old 07-12-2011, 01:24 PM
  #3
Member #9
Charter Member
 
hp500efi's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Pewaukee, WI
Posts: 4,269
Default

there are a few on here that have them...hang tight and wait till they respond
__________________
Member of the Liquid Jungle
hp500efi is offline  
Reply With Quote
Old 07-12-2011, 01:45 PM
  #4
Registered
 
Anarchy Powerboats's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Phoenix, Havasu, Newport
My Boats: www.anarchypowerboats.com
Posts: 3,060
Default

If I were you the first thing I would do is contact Merc via email and ask the same question so you have proof from the source.
On a personal note, did you buy from a fully authorized dealer and also did you give a deposit or pay in full? Your dealer may be buying time while he is using your money for other things.(I've been a victim of this)
If there were problems with the 502 I really think it would have already hit the wire here @ good old OSO.
Anarchy Powerboats is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2011, 08:43 AM
  #5
Registered
Thread Starter
 
tony davis's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: South Coast, UK
My Boats: 30' Spectre, 2 x 225 promax's
Posts: 202
Default

I'm a boatbuilder in the UK, buying OEM from the official UK distributor.

The latest that I've heard is that there is a "field campaign" issued for the motors, possibly due to a problem with a hot start. That is, run them hard, switch off, go to restart them and they suffer internal engine damage, possibly due to hydraulic lock-up.
tony davis is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2011, 12:03 PM
  #6
Member #9
Charter Member
 
hp500efi's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Pewaukee, WI
Posts: 4,269
Default

contact OSO member 509SC on this board (Steve).

He has (2) of the new motors in his new Active Thunder.
__________________
Member of the Liquid Jungle
hp500efi is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:14 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.