Like Tree0Likes

AHHHHH, the power of obsevation! Look what I found in my carb

Reply
Old 10-05-2002, 11:37 AM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Pure Energy's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: N. NJ, Eastern LI
My Boats: 2001 Superboat Y2K
Posts: 3,027
Default AHHHHH, the power of obsevation! Look what I found in my carb

This explains why it would not idle under 2000 rpm!
Attached Thumbnails
AHHHHH, the power of obsevation! Look what I found in my carb-dsc00018.jpg  
Pure Energy is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2002, 12:22 PM
  #2
TulsaLarry
Guest
 
Posts: n/a
Default

It looks like the cap off your air intake on your bicycle. Better go check and make sure your bicycle tire is still aired up.
 
Reply With Quote
Old 10-05-2002, 08:18 PM
  #3
Registered
 
John B's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Amherst,NY
My Boats: 36 skater
Posts: 520
Default

How would that cause an idle problem? Plus it's in the secondaries. ???? Does it idle now?
John B is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2002, 08:26 PM
  #4
Apache22
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by John B
How would that cause an idle problem? Plus it's in the secondaries. ???? Does it idle now?
Johnny B i think it caused a problem cause it's suposed to be covering a vaccum port instead of being in the carb, hence the big vaccum leak and lack of idle under 2,000 RPM, has noting to do with the secondaries
 
Reply With Quote
Old 10-05-2002, 09:32 PM
  #5
Registered
Thread Starter
 
Pure Energy's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: N. NJ, Eastern LI
My Boats: 2001 Superboat Y2K
Posts: 3,027
Default

Apache22.........right on!!!
Pure Energy is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2002, 09:53 PM
  #6
Banned
 
cuda's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Deland, Florida
Posts: 25,191
Default

I bet you were glad to find that. Couldn't be an easier fix.
cuda is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2002, 11:38 PM
  #7
Registered
 
John B's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Amherst,NY
My Boats: 36 skater
Posts: 520
Default

I see now
John B is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2002, 08:20 AM
  #8
CBR
www.hyperfishing.com
Platinum Member
 
CBR's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: North and South
My Boats: Sonic 30ss
Posts: 1,974
Default

Ho Ho! May all your future boat problems (and mine) be resolved so easily!
CBR is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2002, 09:51 AM
  #9
Gold Member
Gold Member
 
Iggy's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Kissimmee, Florida
My Boats: '88 Formula F-206 LS
Posts: 4,155
Default

Looks like a vacum port cap.
I'd check all around the baseplate for any open ports.
Wonder how it got under the flame arrestor.
Iggy is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2002, 08:35 PM
  #10
Registered
Thread Starter
 
Pure Energy's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: N. NJ, Eastern LI
My Boats: 2001 Superboat Y2K
Posts: 3,027
Default

Iggy, no flame arrestor. Carbs are in a box. Vacuum line boot come off and landed there.
Pure Energy is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Waterfoul
General Boating Discussion
12
09-17-2004 01:23 PM
THEJOKER
General Boating Discussion
2
03-19-2003 03:44 PM
boot
General Boating Discussion
10
07-23-2002 11:30 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.