Like Tree0Likes

Computer guru's....help???

Reply
Old 07-13-2003, 01:12 PM
  #1
Gone Fishin'
Charter Member
Thread Starter
 
Waterfoul's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Grand Rapids/Holland/Grand Haven
My Boats: 1988 Tracker Pro 17, 40 hp Mariner.....1972 Glastron GT 140, Merc 50 power!!!
Posts: 7,408
Default Computer guru's....help???

Seems my computer issues are only when I'm on OSO. Everything moves VERY slowly....I can type something and then watch the letters print out one at a time. It took nearly 5 minutes to type this much into this post. I've tried some other sites and they seem to work fine.

I cleared my cookies. Didn't help. I've tried OSO on Internet Explorer and on the AOL page and both move slowly. And my IE will not show any pictures. Of anything. All the pics show up as boxes with a red x in them. Even the emoticons above show up as boxes with an x in them. This is an old computer that was given to me by a fellow OSO member. It's been fine for about 2 years and now it's messed up. Can't afford a new one, and can't really afford to bring it in to be fixed at this time. Anyone had this trouble? Anyone offer any suggestions on how to fix it?

Took about 15 minutes to make this post!!! Troutly will catch up with me at this rate!!!

'Foul
__________________
[b]M Go Blue.......Gator boots, gator luggage, gator purses... all at cut rate deals!!!!
Waterfoul is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 01:24 PM
  #2
Registered
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 1,238
Default

sounds like you have a major program running in the back ground, using alot of the processor and slowing everything down
enticer is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 01:31 PM
  #3
Gone Fishin'
Charter Member
Thread Starter
 
Waterfoul's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Grand Rapids/Holland/Grand Haven
My Boats: 1988 Tracker Pro 17, 40 hp Mariner.....1972 Glastron GT 140, Merc 50 power!!!
Posts: 7,408
Default

Enticer, I've looked for that. Can't find anything. And like I said, other sites work fine. It just seems to be OSO.
__________________
[b]M Go Blue.......Gator boots, gator luggage, gator purses... all at cut rate deals!!!!
Waterfoul is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 01:34 PM
  #4
Registered
 
rouxsterre's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 1,747
Default

You have NO DOUBT already rebooted. What OS are you running?
rouxsterre is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 01:46 PM
  #5
Registered
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 214
Default

Sounds like one of three things,

1.) You have a lot of programs running in the background
2.) You are getting close to being out of disk space.
3.) You have acquired a nasty critter in your system.

If 1 or 2 are not correct do a full scan on your system with your anti-virus. If that turns up nothing check out the following

Pest Patrol
PC Pitstop
Zyzzyx2123 is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 02:28 PM
  #6
Registered
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 1,238
Default

Once you get over 7993 posts..........all goes belly up........
enticer is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 02:38 PM
  #7
Registered
 
Peconic's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Quogue, NY
My Boats: 2003 290 Kryptonite
Posts: 2,907
Default

Foul: How much memory is in that computer? The fact that IE doesn't show any pics points either to a setup issue (n/a if other sites display ok), or to a memory issue. Due to the many pictures on OSO, IE needs a lot of memory when OSO is in the browser.

Please:

Tell me how much memory you have (System Properties, "General" Tab.)

Now invoke Task Manager (Ctrl-Alt-Delete > Task Manager)

Bottom line, "Mem Usage: " How much?

If that number is close to the installed mem number (or even higher) then you are running out of memory, and it will swap to disk, which takes forever.

BTW, it shows you "Mem usage: 1111111 K / 2222222 K"

The first number is actual memory used. The second number is available memory INCLUDING virtual (swapped) memory. You can increase the second number by setting the swap file:

System Properties > Advanced > Performance Options.

Set "Optimize Performance" for Applications.

"Virtual Memory" Change .. to a higher number. Minimum should be the "Recommended" number.

Maximum size should be anything you think is right, a good number is twice the recommended number.

But remember: Swapping Memory is faking memory. It goes out to disk. Slooooow.

While in Task Manager: "Applications" tab.

What is running?

You should see an IE Icon with "Offshore Only Foums - Computer Gurus ..." next to it. If there are lots of other app icons, close those apps. Folder icons are ok.

Lastly, right click on your C: drive (assuming that's the system drive). Properties > Tools > Defragment Now ...

This creates contiguos disk space for all your data, most importantly the swap file.

Let me know how you are making out.

Last edited by Peconic; 07-13-2003 at 03:27 PM.
Peconic is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 05:10 PM
  #8
Charter Member#157
Charter Member
 
MnFastBoat's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Minneapolis, Mn, Usa
My Boats: 1999 Advantage 28' Cat
Posts: 1,847
Default

delete your history,temp files and mostly your recycle bin
do a disk cleann and then a refragement could be all mixed up in it has not been done in awhile
__________________
This Cat is trying to keep up with the Big Dogs
MnFastBoat is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 06:27 PM
  #9
Gone Fishin'
Charter Member
Thread Starter
 
Waterfoul's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Grand Rapids/Holland/Grand Haven
My Boats: 1988 Tracker Pro 17, 40 hp Mariner.....1972 Glastron GT 140, Merc 50 power!!!
Posts: 7,408
Default

deleted everything Mnfast said too. Re-booted. Still having the troubles.

Says I have 84% free space on my 64 meg computer.
__________________
[b]M Go Blue.......Gator boots, gator luggage, gator purses... all at cut rate deals!!!!
Waterfoul is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2003, 06:33 PM
  #10
My EX got the Sleekcraft
Platinum Member
 
gdfatha's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Apopka, Florida
My Boats: Sadly, no longer have: Sleekcraft 24'
Posts: 3,016
Default

Try what Mn said.. do a Defrag and Scandisk...

I had some problems that Micro soft told me I needed a new hard drive.. but.. doing those two things fixed my problem..
gdfatha is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Waterfoul
General Boating Discussion
28
12-05-2004 02:18 AM
THRILLSEEKER
General Boating Discussion
6
07-17-2003 12:30 PM
Playn
General Boating Discussion
6
05-20-2003 08:02 AM
THRILLSEEKER
General Boating Discussion
9
04-22-2003 01:34 PM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.