Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
water pressure guage questions >

water pressure guage questions

Notices

water pressure guage questions

Old 07-05-2011, 07:42 AM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
neva satisfied's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: New England
Posts: 419
Received 22 Likes on 13 Posts
Default water pressure guage questions

I have 2 water pressure guages that just have the small water hose in the back that lead to the sea water pump. The whole time I've owned the boat they both read the same or within a pound or two of each other. Last weekend one started reading about 10lbs. less than the other so I went ahead and rebuilt both pumps just in case that was the problem. Well nothing's changed. This weekend I swapped the lines in back of the guages and presto, one guage is reading low. My question is, has anyone had any luck cleaning out a guage? I know your not supposed to blow compressed air into it but would soaking it in WD40 or some other penatraiting oil help? I must have lodged something in the guage at some point.

Thanks
neva satisfied is offline  
Old 07-05-2011, 08:56 AM
  #2  
Registered
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grand Haven, MI
Posts: 1,406
Received 144 Likes on 66 Posts
Default

The line is clogged. Take it off the gauge and the pump and try to backflush with some water or air.
jbraun2828 is offline  
Old 07-05-2011, 09:45 AM
  #3  
Registered
 
Join Date: Jan 2004
Location: Tennessee
Posts: 4,480
Likes: 0
Received 40 Likes on 16 Posts
Default

What he said. Blow some air backwards from the gauge end. Turn your regulator down a little. They usually clog up right at the engine end, or shortly thereafter.
Eddie
Young Performance is offline  
Old 07-05-2011, 02:39 PM
  #4  
Registered
Thread Starter
 
neva satisfied's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: New England
Posts: 419
Received 22 Likes on 13 Posts
Default

I don't think the line is clogged. I unhooked the lines on the back of the guages and switched them and the same guage was acting up. That's why I was thinking it was the guage. Maybe it was clogged at one point and the krap or what ever made it's way into the guage?
neva satisfied is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.