Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
Low RPM at WOT >

Low RPM at WOT

Notices

Low RPM at WOT

Old 08-11-2013, 08:25 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 172
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Low RPM at WOT

Hello there.

Gen v 502 efi's not going past 3900.

Plugged the engine up and got Code 33 from one engine and code 33 and 14 from the other.

When I looked these codes it was Manifold absolute pressure and water temperature.

What's your guys input as to where to start looking for the culprit?

I've already order some new rotors and caps and will redo the timing on the engine to see if that helps.

But or the mean time, what do those codes going off signify?

Thanks
intimid8 is offline  
Old 08-12-2013, 02:14 AM
  #2  
Charter Member # 55
Charter Member
 
Griff's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Omaha/LOTO
Posts: 19,483
Received 1,740 Likes on 860 Posts
Default

It could simply be over propped.

Is this a new problem. Did it ever run 5000rpms at WOT???
Griff is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.