Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
525 SC spark issues >

525 SC spark issues

Notices

525 SC spark issues

Old 07-09-2016, 04:41 PM
  #1  
VIP Member
VIP Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Hopper's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Peterborough Ontario
Posts: 186
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default 525 SC spark issues

525 SC burning out ignition sensors..... anyone have an idea what the problem is? will run for 5 minutes at idle ... quits.. no spark. replace sensor fires back up then ignition sensor goes..

I am lost.. any help / suggestions would be great it has stock igntion

thx
Hopper is offline  
Old 07-09-2016, 07:20 PM
  #2  
Registered
 
Join Date: Oct 2012
Location: Buffalo NY
Posts: 896
Received 36 Likes on 9 Posts
Default

I have heard we are now finding the lifespan of the thunderbolt ignition. I have a dui ignition on my 525sc. works great.
79formula is offline  
Old 07-09-2016, 08:16 PM
  #3  
Registered
 
Join Date: Sep 2014
Location: monroe michigan
Posts: 215
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Not sure if this might have something to do with your issue but the coil on my starboard leaked out the oil and was causing hard start. Installed new coil today. If the ohms in coil are off it might fry module.
MichiMike is offline  
Old 07-10-2016, 07:35 AM
  #4  
VIP Member
VIP Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Hopper's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Peterborough Ontario
Posts: 186
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

coils are good.... thx for the info
Hopper is offline  
Old 07-10-2016, 07:36 AM
  #5  
VIP Member
VIP Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Hopper's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Peterborough Ontario
Posts: 186
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I think i might have to junk the old ignition and replace it all.....
Hopper is offline  
Old 07-11-2016, 02:31 AM
  #6  
Charter Member # 55
Charter Member
 
Griff's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Omaha/LOTO
Posts: 19,079
Received 1,361 Likes on 665 Posts
Default

Originally Posted by Hopper View Post
I think i might have to junk the old ignition and replace it all.....
That probably would not be a bad idea. I have read about the add on rev limiters failing as well and causing issues.
Griff is online now  
Old 07-11-2016, 09:05 AM
  #7  
Registered
 
Join Date: Sep 2010
Location: Pittsburgh, Pa.
Posts: 57
Received 1 Like on 1 Post
Default

I had a module die on my 94 525sc tbolt 4 last year. I went with a Daytona Sensor ignition and love it. Buying a second one for the other engine. They already have a 525sc curve in them.
Baja8808 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.