Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
Mercury 500 Sea water pump >

Mercury 500 Sea water pump

Notices

Mercury 500 Sea water pump

Old 07-26-2016, 06:32 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Mercury 500 Sea water pump

Hello, New to the forum but like it already. Went out last weekend and noticed later that day when i open the engine hatch that some dark brown/almost black thick substance was under the sea water pump area and looked like it dripped onto the engine belt as it was all over the wall. was no water in the engine compartment. No overheating alarm. Motor is a 2003 and has 190hr on it but impeller was changed out at 138 when i bought it.
Half Naked is offline  
Old 07-27-2016, 08:50 AM
  #2  
Registered
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ray Twp. Michigan
Posts: 812
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Is this the fuel pump sea water pump combo or just sea water pump? Either way you might have a bearing that went bad and the grease came out of it. That's what happened on one of my sea water pump assy on a 502mpi mag.
johnny b good is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.