Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
fountain lightning trim issues >

fountain lightning trim issues

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Wally

fountain lightning trim issues

Reply

Old 08-16-2018, 11:35 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 8
Angry fountain lightning trim issues

port drive trim was not working
had power was able to jump solenoid but motor made a click and would not move
installed new motor
everything worked perfect for about 30 seconds then nothing
waited 10 seconds hit the switch worked once then nothing again (up or down)
checked power have 12v
tried jumping the solenoid motor will not engage
hooked power and ground direct to motor and the motor spins

WTF am i missing?!!!!!

thanks 2004 fountain lightning twin 525s w/bravos
laneab2 is offline  
Reply With Quote
Old 08-17-2018, 09:10 AM
  #2
Were doomed!
Charter Member
iTrader: (1)
 
Wally's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Chicago, IL
My Boat: Chris Craft Stinger 222
Posts: 5,707
Default

If you bypassed the solenoids and the motor works then its the solenoids themselves...even though they "click" doesn't mean they will work...all that signals is the electrical plunger that moves back and forth inside the solenod to make the contact is working...the electrical contact points for the power to run through may be corroded inside and not making contact...
Have someone hit the switch at the dash and get it to "click on" then you try tapping on the solenoids with the handle of a screwdriver and see if it kicks it on...
VoodooRob likes this.
__________________
-Wally

Money can't buy happiness, but it can buy horsepower. And I've never seen a sad person hauling a$$!
Wally is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


OSO Sponsor
OSO Advertiser
OSO Advertiser
OSO Advertiser