Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
575sci Wont return to idle >

575sci Wont return to idle

Notices

575sci Wont return to idle

Old 10-25-2021, 08:56 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kansas City
Posts: 28
Likes: 0
Received 4 Likes on 3 Posts
Default 575sci Wont return to idle

I recently installed new 871 blowers on my boat, I ran into this issue when we were setting the timing. 1 engine is completely fine, the other will not go below 2000 RPM's if I rev it up to 2500. Shut it off, restart it, idles fine can blip the throttle no problem, returns to idle, can rev up some and it returns to idle, but if I go over @ 2500 it won't come back down unless I shut it off and restart. I replaced the TPS first then both IAC's (with off brand because thats what they had local). Any ideas would be much appreciated. Thanks a lot, Zack
newmansautobody is offline  
Old 10-25-2021, 09:35 PM
  #2  
Registered
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2007
Location: yorkville,il
Posts: 8,474
Received 67 Likes on 37 Posts
Default

make sure the throttle cable is pushing the linkage all the way shut.
mike tkach is offline  
Old 10-25-2021, 10:03 PM
  #3  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kansas City
Posts: 28
Likes: 0
Received 4 Likes on 3 Posts
Default

We did, it looked like it wasn't, so we adjusted it a little. I can double check it though.
newmansautobody is offline  
Old 10-25-2021, 10:34 PM
  #4  
SB
Registered
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2004
Location: On A Dirt Floor
Posts: 11,647
Received 1,286 Likes on 544 Posts
Default

Originally Posted by newmansautobody View Post
I recently installed new 871 blowers on my boat, I ran into this issue when we were setting the timing. 1 engine is completely fine, the other will not go below 2000 RPM's if I rev it up to 2500. Shut it off, restart it, idles fine can blip the throttle no problem, returns to idle, can rev up some and it returns to idle, but if I go over @ 2500 it won't come back down unless I shut it off and restart. I replaced the TPS first then both IAC's (with off brand because thats what they had local). Any ideas would be much appreciated. Thanks a lot, Zack
This driving on the water or on the trailer ?
SB is offline  
Old 10-26-2021, 01:00 AM
  #5  
Registered
 
Join Date: Aug 2012
Location: Collierville, TN and Pickwick Lake
Posts: 2,284
Received 352 Likes on 145 Posts
Default

Disregard
payuppsucker is offline  
Old 10-26-2021, 09:00 PM
  #6  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kansas City
Posts: 28
Likes: 0
Received 4 Likes on 3 Posts
Default

Originally Posted by SB View Post
This driving on the water or on the trailer ?
This is just sitting in the water, not out going down the lake. Not in gear.
newmansautobody is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.