Go Back  Offshoreonly.com > Technical > Electronics
Garmin 720s - Livorsi Speedometer >

Garmin 720s - Livorsi Speedometer

Notices

Garmin 720s - Livorsi Speedometer

Old 06-06-2024, 01:04 PM
  #21  
Registered
 
Join Date: Jan 2021
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 335
Received 136 Likes on 91 Posts
Default

I doubt you can make it work.

NMEA0183 is a mess.

See the thread I created about hooking up a newer Garmin GPS to Mercury Smartcraft.
Markus is offline  
Old 06-06-2024, 01:17 PM
  #22  
Platinum Member
Platinum Member
 
F-2 Speedy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Midwest & T-Rock
Posts: 10,516
Received 3,143 Likes on 1,393 Posts
Default

Originally Posted by wieland77
Curious if anyone has any advice for my wiring. I have a Garmin 741 XS and a Livorsi GPS speedo, Garmin works great but cant get the speedo to work. I have the blue wire from the Garmin hooked to the white wire from the speedo and when turning the GPS on the speedo cycles, goes to the 9 oclock position and after GPS signal is required speedo goes to zero or jumps to around 4 mph and will not read speed? I do not see where i can change the output settings on the GPS, I have the same setup as this thread starter and do not see a solution in this string. Anybody know what I'm doing wrong?
I have the same Garman 741xs and mine doesn't work ether, hope we get an answer
F-2 Speedy is offline  
Old 06-06-2024, 01:22 PM
  #23  
Registered
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mass
Posts: 903
Received 437 Likes on 211 Posts
Default

Are you dealing with the Livorsi antenna that died because of the non-replaceable battery?

If so, just remove it and replace it with this:

Amazon Amazon

techman is offline  
Old 06-06-2024, 01:42 PM
  #24  
Platinum Member
Platinum Member
 
F-2 Speedy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Midwest & T-Rock
Posts: 10,516
Received 3,143 Likes on 1,393 Posts
Default

wieland, does the back of your speedo look like this ? which white wire are you using



F-2 Speedy is offline  
Old 06-06-2024, 02:31 PM
  #25  
Registered
 
wieland77's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bay City, MI
Posts: 504
Received 17 Likes on 13 Posts
Default

Yes, exactly. I had an older Garmin GPS 180 that I had prior hooked to the speedo and it worked perfectly. The new 741 XS i wired the same way, blue wire from Garmin to white wire from speedo and it doesn't work.
wieland77 is offline  
Old 06-06-2024, 02:36 PM
  #26  
Platinum Member
Platinum Member
 
F-2 Speedy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Midwest & T-Rock
Posts: 10,516
Received 3,143 Likes on 1,393 Posts
Default

My old one was a 180 also, are you using the white wire in the big plug or the single small one........
F-2 Speedy is offline  
Old 06-06-2024, 02:38 PM
  #27  
Registered
 
wieland77's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bay City, MI
Posts: 504
Received 17 Likes on 13 Posts
Default

the single small one you have labeled PRT
wieland77 is offline  
Old 06-06-2024, 03:11 PM
  #28  
Platinum Member
Platinum Member
 
F-2 Speedy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Midwest & T-Rock
Posts: 10,516
Received 3,143 Likes on 1,393 Posts
Default

ok thats the way Im connected, I did go into settings and turned on 2 other perimeters that were off
F-2 Speedy is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.