Like Tree0Likes

Drive Indicator Issue???

Reply
Old 03-05-2007, 09:36 AM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Georgia
My Boats: 2006 Custom 30
Posts: 292
Default Drive Indicator Issue???

I am having a problem with the drive indicators on my Adrenaline. When I get on plane and start to trim out they will not pass 4 or 4.5 on the visual indicator near my controls. It is like they run up and then just get stuck. I have had this problem since day one and have not been able to get it rectified. The drives go up and down fully without a problem, but the indicators just stop. I have checked the lines and made sure they were greased. I have taken the indicators off of the drive and tried to pull them all of the way out and that does not work either. What could cause this? Like I said it has been like this since the boat was built and it happens regardless if it running or on the trailer. All suggestions are appreciated.
JonMangual is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 09:44 AM
  #2
Gold Member
Gold Member
 
lightspeed's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Cape Coral fl
My Boats: Skater
Posts: 1,877
Default

If Its Not A Cable Issue ,Cable Should Go In And Out All The Way ,Then Its In The Indicator Unit It Self,Maybe The Hole For The Indicator Is Not Big Enough And The Slides Are Binding On The Glass????What Kind Of Unit Is It??
lightspeed is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 09:44 AM
  #3
Registered
 
AIR TIME's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: EASTON MA.
My Boats: BAJA OL 650HP/ SABER 28 Gellner unlimited with konrad ace
Posts: 6,281
Default

so theres no sharp turns under the dash ??then maybe new cables, stainless marine has a set that slide better than stock merc ones I here. man sorry about your boat that thing is not right from what you have been saying. I would have pulled the plug on it by now.
AIR TIME is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 09:56 AM
  #4
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Georgia
My Boats: 2006 Custom 30
Posts: 292
Default

Quote:
Originally Posted by lightspeed View Post
If Its Not A Cable Issue ,Cable Should Go In And Out All The Way ,Then Its In The Indicator Unit It Self,Maybe The Hole For The Indicator Is Not Big Enough And The Slides Are Binding On The Glass????What Kind Of Unit Is It??
They look like the regular stainless Eddie Marine Mechanical indicators that show tabs and drives I am not sure where they came from though. There are no sharp turns from the dash to the Stringers, but that is where I cannot route them any further back...??? Isn't it weird that it will go some of the way, but not all?
JonMangual is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:00 AM
  #5
Registered
 
Join Date: Aug 2006
Location: Dallas Ga
My Boats: 35 Fountain Lightning HP525
Posts: 1,126
Default

Sounds like you need a OL 39 GTX
johnlomant is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:06 AM
  #6
Enjoy the show
VIP Member
 
Ron P's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: The Joisey Shore
Posts: 10,353
Default

Sounds like that's as far as the drive will trim while underway.

Can you verify the drive keeps moving up while the indicator stops moving? I would think there's a limit to how much you can trim the drive with the engine in gear.
Ron P is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:12 AM
  #7
SeaRay Sundancer
Gold Member
 
tblrklakemo's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: SW Missouri
My Boats: In the Slow Lane
Posts: 2,914
Default

Quote:
Originally Posted by Ron P View Post
Sounds like that's as far as the drive will trim while underway.

Can you verify the drive keeps moving up while the indicator stops moving? I would think there's a limit to how much you can trim the drive with the engine in gear.
There was on my baja. Not much more than half way up....any more and you needed to hit the trailer switch too.
tblrklakemo is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:15 AM
  #8
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Georgia
My Boats: 2006 Custom 30
Posts: 292
Default

Quote:
Originally Posted by Ron P View Post
Sounds like that's as far as the drive will trim while underway.

Can you verify the drive keeps moving up while the indicator stops moving? I would think there's a limit to how much you can trim the drive with the engine in gear.
No it will trim further. The indicator does not stop at the same time on a conssitent basis. Sometimes it will go to 5 and other times it will only go to 4 or 4.5. It will always make it by 4 though.

Jonathan
JonMangual is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:36 AM
  #9
Registered
 
BY U BOY's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: HOUSTON ,TX
My Boats: 91 Scarab 21' Excel/1999 Proline 200 sport
Posts: 8,778
Default

Quote:
Originally Posted by tblrklakemo View Post
There was on my baja. Not much more than half way up....any more and you needed to hit the trailer switch too.
same thing on my scarab
BY U BOY is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:44 AM
  #10
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Georgia
My Boats: 2006 Custom 30
Posts: 292
Default

Quote:
Originally Posted by BY U BOY View Post
same thing on my scarab
Yeah...I know what you guys are talking about but this boat does not have it. The trim switch on the throttles moves the drives all of the way up and down, and like I said the indicators stop in different places throughout the process.
JonMangual is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
HeavyP
Drives and Lower Units
1
09-26-2007 02:15 PM
cobra marty
General Boating Discussion
5
07-05-2006 10:15 AM
blownboat
General Q & A
13
11-26-2005 12:35 PM
CFD5
Apache
5
05-07-2005 02:52 PM
puder
General Q & A
9
05-16-2003 07:01 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:29 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.