Like Tree0Likes

575 sci acting up

Reply
Old 07-15-2008, 09:25 PM
  #21
Registered
VIP Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 187
Default

Quote:
Originally Posted by Dminnick View Post
Anybody ever heard or seen a Mef3 computer go bad? Who can test this? Jim @ Arizona speed said it would take about 2 weeks before they could get to it.

Thanks for all the ideas!!!
I can check it for you in one day, but, I dont think that is your problem. iac drivers can go bad but, the iac never moves when they do.
Mark
504-469-7463
CAL MAN is offline  
Reply With Quote
Old 07-15-2008, 10:47 PM
  #22
Platinum Member
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 22
Default

If you don't think it is the computer do you have any other ideas or checks I can do? I looked at my iac at idle and was afraid to adjust it after the book says 0-40 counts and Jim at Arizona speed said my 34 was fine. Any thoughts on a wiring problem? I've tried to visual check all the wiring for shorts or melted wires. I just thought since my alternator burnt up one day then the boat started running bad the next might have something to do with each other.

Thanks for the advice
Dminnick is offline  
Reply With Quote
Old 07-15-2008, 11:09 PM
  #23
Registered
VIP Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 187
Default

call me at shop on wednesday
mark 504-469-7463
CAL MAN is offline  
Reply With Quote
Old 07-16-2008, 09:16 AM
  #24
OSO Moderator
Charter Member
 
BillR's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Virginia Beach, VA
My Boats: '00 Scarab Sport 302 CC
Posts: 3,580
Default

My 575's would cough upon advancing the throttle w/ IAC set high.
Re-check the manual. It is supposed to be set @ 15.
The only thing that may be different - is yours single or dual IAC? Mine are single.
__________________
BillR

'00 Scarab Sport 302 CC
'02 Cigarette Top Gun TS
'02 PQ 340
'00 PQ 280
'98 Scarab 22
'97 Baja Outlaw 20
'72 Checkmate
'65 Glastron
BillR is offline  
Reply With Quote
Old 07-16-2008, 11:50 AM
  #25
VIP Member
VIP Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: ankeny,ia.
Posts: 3,449
Default

Quote:
Originally Posted by BillR View Post
My 575's would cough upon advancing the throttle w/ IAC set high.
Re-check the manual. It is supposed to be set @ 15.
The only thing that may be different - is yours single or dual IAC? Mine are single.

That's good to know.

One of mine will occasionally sneeze and die when
advancing the throttle off idle....only does it when
cold though....I'll have to check that.

Did you get your alarm problem figured out ?
JaayTeee is offline  
Reply With Quote
Old 07-16-2008, 03:50 PM
  #26
Platinum Member
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 22
Default

Mine has 2 IAC's . 1 in each throttle body.
Dminnick is offline  
Reply With Quote
Old 07-18-2008, 07:32 AM
  #27
OSO Moderator
Charter Member
 
BillR's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Virginia Beach, VA
My Boats: '00 Scarab Sport 302 CC
Posts: 3,580
Default

Then your IAC #'s will be different than mine. I am pretty certain your issue is fuel / air related.
I re-read the 1st post and it still sounds like IAC issues - especially the rev up & down.
__________________
BillR

'00 Scarab Sport 302 CC
'02 Cigarette Top Gun TS
'02 PQ 340
'00 PQ 280
'98 Scarab 22
'97 Baja Outlaw 20
'72 Checkmate
'65 Glastron
BillR is offline  
Reply With Quote
Old 07-18-2008, 08:27 AM
  #28
Registered
 
Wild's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: St. Louis
Posts: 3,248
Default

Quote:
Originally Posted by Dminnick View Post
Anybody ever heard or seen a Mef3 computer go bad? Who can test this? Jim @ Arizona speed said it would take about 2 weeks before they could get to it.

Thanks for all the ideas!!!
I got the 575 package from Arizona speed and marine and they have worked great for the last year, great HP for the $
Wild is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:41 PM
  #29
Registered
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Default

so what did you set the two IAC's up at?
thanks
brian
partsman540 is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:47 PM
  #30
Platinum Member
Platinum Member
Trade Score: (2)
 
Join Date: Aug 2010
Location: Evansville, IN
My Boats: 35 Nordic Flame/with 700's, Advantage 28' Sport Cat 850hp single
Posts: 1,203
Default

I have mine set at 10 running at idle. Works well
snapmorgan is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
lakeman2
General Q & A
7
09-17-2008 07:24 PM
dennis r
General Q & A
1
07-19-2007 09:34 PM
jharran
General Q & A
3
05-21-2007 10:15 AM
SuperiorOKC
General Boating Discussion
1
01-12-2007 04:09 PM
Quiet Storm
General Q & A
8
02-02-2003 12:02 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:01 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.