Like Tree0Likes

A little help guys.......

Reply
Old 04-24-2003, 07:54 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
Shorgasm's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: On the back of a chicks M3..If you're gonna ride my ass at least pull my hair!!
Posts: 1,212
Default A little help guys.......

Alrighty the boats back and all is well except it won't run!

That's right...I'm a little disturbed.

Here's what she's doin.....It will turn over and start right up and dies immediatly.You can keep doin this over and over.It won't stay lit for a half second.

I assume it's electrical cause NO amount of throttle changes anything.

Now here's what was done to the boat.....Motor came out and had coupler,bellhousing and yoke replaced.
Shorgasm is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 07:59 PM
  #2
Registered User
 
36spectre's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Princeton, new jersey
My Boats: Fast Boats (surprised ?)
Posts: 589
Default

Bad ignition switch.Otto
36spectre is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 08:00 PM
  #3
Registered
Thread Starter
 
Shorgasm's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: On the back of a chicks M3..If you're gonna ride my ass at least pull my hair!!
Posts: 1,212
Default

Okay forgot one thing y....If I hold the key to start it....Ya know like over starting it...it will stay lit till I let off.......It ran fine three days ago!
Shorgasm is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 08:03 PM
  #4
Banned
 
cuda's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Deland, Florida
Posts: 25,191
Default

Like Otto said, check the ignition switch. It is making contact in the start position, but not in the run position. I ran into this same problem last year. I couldn't convince myself that it was the ignition switch, because I could tell someone had just changed it. (the old one was still in the boat) Run a wire from the battery to the coil and see if it will run.
cuda is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 08:07 PM
  #5
Registered User
 
36spectre's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Princeton, new jersey
My Boats: Fast Boats (surprised ?)
Posts: 589
Default

You answered your own question. The good news is it's fixed for $12. Otto
36spectre is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 08:08 PM
  #6
Toxic FORMULA
Platinum Member
 
mopower's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: pitman nj
My Boats: 1989 Formula SR-1 272 t/540's
Posts: 4,238
Default

Since the engine was just out(and it worked before) I would think a wire is back in the wrong place. Or try wiggling the main plug by the shift cable. I had grief with that twice.

Last edited by mopower; 04-24-2003 at 10:20 PM.
mopower is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 08:23 PM
  #7
Registered
Thread Starter
 
Shorgasm's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: On the back of a chicks M3..If you're gonna ride my ass at least pull my hair!!
Posts: 1,212
Default

I had a intermittent problem with that main harness a year ago.But it would stop everything....all power would shut off for a second and then back on....So fast that you wouldn't notice it.

But when that happened it would only cut off after running for at least 20 minutes.....then it would start right back up and go on..Hmmmm

Is it okay to run a wire from battery straight to coil?
Shorgasm is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 08:26 PM
  #8
Registered User
 
36spectre's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Princeton, new jersey
My Boats: Fast Boats (surprised ?)
Posts: 589
Default

The fact that you ask that question tells me that you have never stolen a car.Otto
36spectre is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 09:09 PM
  #9
Banned
 
cuda's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Deland, Florida
Posts: 25,191
Default

Quote:
Originally posted by 36spectre
The fact that you ask that question tells me that you have never stolen a car.Otto
cuda is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2003, 09:26 PM
  #10
Registered
Thread Starter
 
Shorgasm's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: On the back of a chicks M3..If you're gonna ride my ass at least pull my hair!!
Posts: 1,212
Default

So those little ignition switches are pretty easy to find...Like auto parts stores and such?

It's got four wires going into it but two are on the same terminal.

So it has three terminals.

Please be patient with me I have had a VERY looooooooong day.
Shorgasm is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
PARADOX
General Boating Discussion
6
06-18-2008 02:42 PM
teaguecustommarine
New Products and Member Discounts
16
11-08-2005 11:44 AM
jboater
General Boating Discussion
5
06-01-2005 10:58 AM
razor1115
General Q & A
4
03-26-2004 12:13 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.