Like Tree0Likes

ignition problem

Reply
Old 09-01-2005, 06:19 PM
  #1
Registered
Thread Starter
 
biginches's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sewell,New Jersey
My Boats: 1987 Baja Sport 240
Posts: 112
Question ignition problem

hi,
i bought a set of ss comp guages last week and installed them today
boat is a 87 baja sport 240 merc 454

problem,when i changed the guages now the boat won't start.
no spark
manual says to check for batt volt at + side of the coil.
i've got 1.2v????
it says if no voltage check wiring.
any idea why 1.2 volts??
there are 2 purple(ign) wires that were connected to old guages.
1 has 12.5 volts(small connector org,prpl,& blk wires)
1 comes from the harness (1.2 volts)
any ideas??
thanks
biginches is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 06:59 PM
  #2
Registered
 
FOUNTAINATLAST's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sunny, AZ
My Boats: 2001 Fountain Fever
Posts: 1,182
Default Re: ignition problem

Check to make sure you didn't pull any wires off the ignition switch or maybe blew a fuse. Start with all the easy things first...
FOUNTAINATLAST is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 07:15 PM
  #3
Registered
Thread Starter
 
biginches's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sewell,New Jersey
My Boats: 1987 Baja Sport 240
Posts: 112
Default Re: ignition problem

i just got the boat,on the dash are breakers.does the merc wiring harness have any other fuses??
where would they be?>?
biginches is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 09:25 PM
  #4
Registered
 
monstaaa's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: long island, newyork
My Boats: 3kids
Posts: 2,551
Default Re: ignition problem

chaces are you didnt re-install one of the ignition leads.

should be as follows:
red into ignition switch
purple ou to merc harness, and to guages

maybe you missed a jumper
monstaaa is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 09:46 PM
  #5
Registered
Thread Starter
 
biginches's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sewell,New Jersey
My Boats: 1987 Baja Sport 240
Posts: 112
Default Re: ignition problem

thanks i need to look it over again
tried to label each gauge as i took the old ones out.
never touched the key,but i must have missed something
biginches is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2005, 09:46 PM
  #6
Registered
 
GOODT's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: KENT ISLAND, MARYLAND
Posts: 2,675
Default Re: ignition problem

check purple wire that s what supply's coil
GOODT is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2005, 02:45 PM
  #7
Registered
Thread Starter
 
biginches's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sewell,New Jersey
My Boats: 1987 Baja Sport 240
Posts: 112
Default Re: ignition problem

thanks for all the help,everyone

missed one wire
biginches is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
excalibur81
General Q & A
15
08-27-2008 10:26 PM
Mike Paula
General Q & A
9
08-07-2006 08:08 PM
deboatmon
General Q & A
2
07-29-2005 10:03 AM
26sonic
General Boating Discussion
2
09-23-2002 08:02 PM
jrocket
General Q & A
3
05-14-2002 08:28 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.