Go Back  Offshoreonly.com > Technical > General Q & A
600 SCI no power at fuel pump >

600 SCI no power at fuel pump

Like Tree1Likes
  • 1 Post By BUP

600 SCI no power at fuel pump

Old 02-13-2020, 08:15 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 2
Default 600 SCI no power at fuel pump

600 sci, checked relay and fuses, replaced fuel pump, still cannot get boat to fire. The boat will crank all day long but not fire. Any help or more direction? Thanks
jcm7520@yahoo.com is offline  
Old 02-13-2020, 11:04 PM
  #2  
BUP
Registered
iTrader: (9)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ft. Worth TX
Posts: 9,386
Default

Possible PCM 555 issue, this is not uncommon for all ecm / pcm 555 s. I get these in daily for testing and repairs. Also I am sure that your 600 sci engine will need some upgrades so this does not happen again.. These ecm / pcm 555 have issues all the time, there is not one day at least one is sent in. I am no BS ing..
speicher lane likes this.
BUP is offline  
Old 02-13-2020, 11:43 PM
  #3  
BUP
Registered
iTrader: (9)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ft. Worth TX
Posts: 9,386
Default

Here is one of the many - the fuel pump can fail either way -- It never turns on or it never turns off. It just depends on the internal failure within the pcm / ecm for a jist of that info. . . It was sent in and fixed. Link below from a couple of years ago.

525 EFI, PCM wanted

Last edited by BUP; 02-13-2020 at 11:51 PM.
BUP is offline  
Old 02-14-2020, 06:02 AM
  #4  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 2
Default

Do you repair the pcms?
jcm7520@yahoo.com is offline  
Old 02-14-2020, 06:33 AM
  #5  
Registered
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,940
Default

Do you have oil pressure reading off the sender??

I'm not sure on the 600's (BUP would probably know off the top) but without a base reading oil pressure from the sender, the Fuel pump will not trigger on some engine management systems (bad connection or bad sender)...just something to verify as you diagnose your issue before pulling the ECM.

Take BUP's advise......if your ECM is bad, might as well save shipping and have him clean/ inspect your injectors ( save performance and future downtime on one shipment)

Last edited by speicher lane; 02-14-2020 at 06:42 AM.
speicher lane is offline  
Old 02-14-2020, 08:14 AM
  #6  
Registered
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2009
Location: KY
Posts: 2,356
Default

Have you traced circuit using a voltmeter?
AllDodge is offline  
Old 02-14-2020, 09:21 AM
  #7  
VIP Member
VIP Member
 
VoodooRob's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cleveland Ohio
Posts: 1,936
Default

BUP will be able to guide you thru it and use his services, he really has the knowledge on 525/600/700, etc. Have you plugged in a Rinda scan tool to get the codes? Engine could be in guardian mode, also many other possibilities causing a no start condition. Could be your safety lanyard. There are also service bulletins for the 600SCI that if not performed will affect how the engine runs, starts even burning out the PCM. It's worth getting BUP on board and utilizing his services.
VoodooRob is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


OSO Sponsor
OSO Advertiser
OSO Advertiser

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

OSO Advertiser