Like Tree0Likes

Lower Seal leak?

Reply
Old 01-24-2010, 07:37 AM
  #1
Platinum Member
Platinum Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
offthefront's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Northeast,Fla
My Boats: 353 with Prochargers
Posts: 4,804
Default Lower Seal leak?

I have 2 Bravo 1 lowers that Supposely have 10 hours on them ... I installed the lowers and both have a slight leak ...about a cpl of Tablespoons per nite ...I have not run them yet ...Is there a chance that if these lowers have set for a cpl of years the seals would dry out and cause the leak? Just strange that both drive are doing the same thing ....m
offthefront is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2010, 09:40 AM
  #2
Registered
 
PAST DUE's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: GILBERT, S.C.
My Boats: 1997 FORMULA FASTECH 312 whipple charged 454 mags imco 2 in shorties
Posts: 173
Default

make sure that the o rings that go between the upper and lower are in place and in good shape second i would clean them good and see if you can see where the leak is after that pull them and pressure check.
PAST DUE is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2010, 10:53 AM
  #3
Platinum Member
Platinum Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
offthefront's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Northeast,Fla
My Boats: 353 with Prochargers
Posts: 4,804
Default

Quote:
Originally Posted by PAST DUE View Post
make sure that the o rings that go between the upper and lower are in place and in good shape second i would clean them good and see if you can see where the leak is after that pull them and pressure check.

could be ... I was pretty careful when we slid the lowers on and I did not glue em in .....so its possible ....m
offthefront is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:57 PM
  #4
VIP Member
VIP Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sarsota,FL
My Boats: Innovation Marine Corp. Sarasota,FL
Posts: 76
Default

don't forget the tiny oil passage "quad" seal or "O" ring depending on the year. You don't mention the age of the lowers but if there are fairly old they may not even have the oil passage on either one of the upper/lower. Not likely but I've seen that happen ages ago. Of course that is a major leak in that instance.
rhinoLX is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2010, 09:02 PM
  #5
I hate the winter!!
Platinum Member
 
Vinny P's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: long island, new york
My Boats: 99 checkmate 259
Posts: 2,707
Default

Where are the drives leaking from? Where the 2 halves meet ? At the carrier?
Vinny P is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2010, 09:12 PM
  #6
Platinum Member
Platinum Member
Thread Starter
Trade Score: (1)
 
offthefront's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Northeast,Fla
My Boats: 353 with Prochargers
Posts: 4,804
Default

Found it ....no O-ring on the Vertical Shaft .... can't believe I did that twice ..... thanks for the help ....m
offthefront is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2010, 09:30 PM
  #7
Charter Member # 55
Charter Member
 
Griff's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Omaha
My Boats: .......32............. ...............Active Thunder....
Posts: 15,656
Default

That would do it.
Griff is offline  
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:38 AM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.