Notices

Popping threw carb

Old 04-18-2012, 06:37 AM
  #11  
Registered
VIP Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sweet Home, North Alabama and Orange Beach
Posts: 794
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by TxHawk
Exactly!

So my recomendation for your issue is this:

It sounds like a lean pop. Those are no big deal, lean is mean. The harder you run it, the more it will just begin to sort things out itself.
x 8 trillion.

Lean is best, that way you get great power on little gas.

Last edited by looseconnection; 04-18-2012 at 06:40 AM.
looseconnection is offline  
Old 04-18-2012, 12:42 PM
  #12  
Registered
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lake of the ozarks
Posts: 1,233
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by TxHawk
Exactly!

So my recomendation for your issue is this:

It sounds like a lean pop. Those are no big deal, lean is mean. The harder you run it, the more it will just begin to sort things out itself.
Sort itself out = like out the pan
Wholly ccrraappp
thumper038 is offline  
Old 04-18-2012, 12:47 PM
  #13  
Registered
 
Join Date: Jul 2004
Location: chicago
Posts: 11,332
Received 71 Likes on 39 Posts
Default

Usually when I get that lean pop, I immediately stab the throttle to the dash a hold it. This way whatever is in there cleans itself out.

Since this is a blower application, be sure to run 3/16" fuel line from tank to carbs!!
MILD THUNDER is offline  
Old 04-18-2012, 01:48 PM
  #14  
Registered
 
Join Date: Jul 2010
Location: Conway, AR
Posts: 779
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

You guys are FUNNY!!
CrownHawg is offline  
Old 04-18-2012, 01:50 PM
  #15  
Registered
 
Join Date: Feb 2005
Location: WINDSOR ONTARIO
Posts: 317
Received 8 Likes on 4 Posts
Default

lean pop usually means $$$$$$$$$$$ Mine did that and all it ended being was rust on the pick ups in the msd distributors. Cleaned them up and everything was ok. Lean pop on dialing in a engine is not a good sign. Mine was locked out a 30 degrees as well. Good luck!
BOATMAN302 is offline  
Old 04-18-2012, 02:05 PM
  #16  
Platinum Member
Platinum Member
 
Nice Pair's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Bethel Island, CA
Posts: 1,044
Received 3 Likes on 2 Posts
Default

Originally Posted by hujh2012
I was running last weekedn just put my 572 10-71 motor with a chiller in and ran it. The engine blew back threw the carb about 3 time. Once was just going along it blew back. Anoter time was just tryin to get on plane then after getting on plane. I set the timming at 30 degrees and locked it. It pinged as i just started to make boost so i backed the timing off. The valves are set at .018 thousanths on the intake and exhaust any help much appriciated.



Replica Dolce & Gabbana Shoes



Retail Air Force One Shoes
"Nice Shoes"
Nice Pair is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.