Like Tree0Likes

Anyone else have this problem with F-350?

Reply
Old 09-18-2002, 08:46 AM
  #11
Charter Member
Charter Member
 
Cignificant's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Richmond, VA
My Boats: 2003 33' Donzi ZX
Posts: 1,679
Default

2002 PSD 4x4 Duallie - I've had no problems at all (35' Cigarette)
Cignificant is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 08:52 AM
  #12
Registered
 
Join Date: Jul 2002
Location: Troy, Mich
My Boats: 1984 Chris Cat
Posts: 2,707
Default Sounds like an engine issue

Definitely take to the dealer if it's under warranty, only an 02'. Could be bad fuel, injector pump, or a bad air flow sensor.

Wannabe
wannabe is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 08:52 AM
  #13
Registered
 
Join Date: Jun 2001
Location: Michigan
My Boats: It's how well you go fast
Posts: 3,345
Default

was the truck in manual low or auto low??? the low reverse clutch is on in man low...only the one way cluth is on in auto low...hummm there are a lot of details i guess we need still...

find it hard to think you were stalling the converter???
audacity is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 08:58 AM
  #14
Charter Member #232
Charter Member
 
Audiofn's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Carlisle, MA USA
My Boats: 1979 Formula 302, 99 Formula 353, 81 Donzi 18 2+3 with 454
Posts: 18,379
Default

I agree with Audacity. All the problems that I have had seem to come from the TQ NOT locking up.

Did you have the 4 wheel drive engaged properly with the hubs locked? That is my bet as when you backed up a bit the problem fixed itself. Not sure what the problem of bogging in reverse could be.

Jon
__________________
Put your best foot forward!
Audiofn is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 09:19 AM
  #15
Registered
 
Join Date: Jun 2001
Location: Michigan
My Boats: It's how well you go fast
Posts: 3,345
Default

yes...you may have not been in 4x4 low....thus the converter was stalled due to lack of power or gear ratio, how ever you want to look at it....yes this would have caused serious forces on your internals...more if ya had it in the auto pdl position...always use the manual pld position....but hey what do i know right???....would like to know what ya find to see if we have seen an issue here of that nature!
audacity is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 10:21 AM
  #16
Charter Member
Charter Member
 
Dean Ferry's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Merritt Is. Fl. USA
My Boats: 2006 Hustler 388, 2004 Hustler Talon 25, 1999 30 Spectre cat and 2007 21' hydrostream voyager w/ Merc. 225 EFI
Posts: 6,580
Default

No I don't have that problem, BUT I noticed this weekend that my 95 PSD F-350 (Which mainly just sits in the driveway) and I notice a puddle of tranny fluid on the driveway!? I got on my creeper and crawled under and found that it looks like it's leaking around the pan gasket? Most of the tranny pan bolts heads had ATF fluid on them?
Joe, what do you think?
I'm going to get under it this weekend and make sure that all the pan bolts are tight. I just never drive this truck, and I can't figure out how a leak could just show up?
Just whining,
MD
Dean Ferry is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 10:30 AM
  #17
Registered
 
Join Date: Jun 2001
Location: Michigan
My Boats: It's how well you go fast
Posts: 3,345
Default

don't tell me you changed the fluid???
audacity is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 10:41 AM
  #18
283CHECK
Guest
 
Posts: n/a
Default

I had the same thing happen to me 2003 psd F-350 this I belive is the same motor you have in your 02? 525ft lbs? I guess more or less they bumped the programming up(Joe??). Anyhow was pulling Funhomes boat out for him half way up the ramp she dies. Get it started and limp off the ramp unhook the trailer and it barely gets out of it's own way. Shut it down and walk away in disgust!! BTW it had 323 miles on it at this point. Next day seemed to run fine but didn't want to chance it so had ford come and get it. Turned out to be the high pressure oil pump went bad and shut the injection system down.. Now that it is fixed no problems, but I do notice every once in awhile it bogs down while backing service tech said it is a characteristic of the added power???
 
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 10:48 AM
  #19
Charter Member
Charter Member
 
Dean Ferry's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Merritt Is. Fl. USA
My Boats: 2006 Hustler 388, 2004 Hustler Talon 25, 1999 30 Spectre cat and 2007 21' hydrostream voyager w/ Merc. 225 EFI
Posts: 6,580
Default

Joe,
I changed the fluid, (Don't yell @ me! ) back in 1997, where they pump out the old ATF and pump in the new ATF, without dropping the pan. It has never leaked until now? I'm hoping that the bolts just need to be snugged up a bit. I'm going to be careful and not over torque them because of the Cork gasket.
Joe, any other ideas, and thanks for your input!
MD
BTW, Congrats on your Donzi deal, and best of luck to you this year with the Scarab and next year with the Donzi, that's one BAD ASS ride!
MD
Dean Ferry is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2002, 10:51 AM
  #20
Registered
 
Join Date: Jun 2001
Location: Michigan
My Boats: It's how well you go fast
Posts: 3,345
Default

just b-careful with the gasket...don't wana have to drop the pan and replace any fluid
audacity is offline  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jeff32
General Boating Discussion
5
02-24-2007 12:39 PM
BajaRunner
General Q & A
13
10-26-2004 12:04 PM
GG33ZX
General Q & A
6
05-04-2004 08:15 AM
timucin
General Q & A
25
12-05-2003 01:00 AM
justinVIP
General Q & A
17
11-18-2003 11:43 AM



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:08 PM.


Copyright 2011 OffShoreOnly. All rights reserved.